KÜTAHYA'YA 296 TESİS DAHA YAPILACAK

KÜTAHYA'YA 296 TESİS DAHA YAPILACAK

Ekonomi Yayın: 01 Ağustos 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 01.08.2015 11:21:56
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2683 okunma
Google News

KÜTAHYA'YA 296 TESİS DAHA YAPILACAK

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya Valiliği'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ege Gelişim Projesi'nin (EGEGEP) Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla başlatıldığını kaydetti.  
  2019 yılına kadar 25 milyarlık yatırımla destan yazılacağına dikkat çeken Bakan Eroğlu, " 2019 yılına kadar Kütahya'mızın ve Ege Bölge'mizin kalkınması için büyük bir kalkınma projesi hazırladık. Bu proje, tüm Ege Bölgesi'ni kapsıyor. 25 milyarlık yatırımla destan yazılacak. Bu GAP gibi olmayacak bunu başlatan biziz, bitirecek olan da biziz. Kütahya' 13 yılda 8 milyarlık yatırım yaptık, yatırımlar artarak devam edecek" diye konuştu.
  Kütahya için 2019 sonuna kadar çok büyük projelerinin bulunduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "296 tesis yapılacak Kütahya'ya. 55 baraj, gölet ve sulama tesisi tamamlanacak. 6 içme suyu tesisi yapılacak. Tavşanlı ilçesinin içme suyu sorununu çözeceğiz. Eylül ayı sonuna kadar projeler bitiyor, ihale süreci başlatılacak, 6 yerin su problemi çözülecek, 73 derenin ıslahı yapılacak" dedi.
  Dere ıslahlarının estetik olması talimatını veren Bakan Eroğlu, "Dere ıslahları estetik olacak. Vatandaşın beğenmediği olmayacak. Para önemli değil, eski Türkiye sona erdi. Yeni Türkiye'de devletin parası var, artık vatandaştan aldığımızı vatandaşa veriyoruz. Tarihi köprüler yapılacak.  2 şehir ormanı kurulacak. Bal ormanı 18'e yükselsin. Biz burada bir marka oluşturalım. Organik bal üretiminin sahibi biziz, arı ırkının ıslahı için de bir çalışma talimatı verdim, onu da yapın. 21 tane mesire yeri istiyoruz, bir tanesi Simav Gölcük'e yapılsın. 30 tane otomatik meteorolojik gözlem istasyonu kuracağız bütün ilçelere. Artık Dünya'nın her yerinden Kütahya'nın havası görülecek, yaklaşık 400 bin dekar alan sulamış olacağız. Yılda çiftçimizin cebine 161 milyon TL ilave para girecek. Kütahya gelişecek" şeklinde konuştu.

  ZAFERTEPEÇALKÖY'E ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI KÜLLİYESİ
  Kütahya'ya bir de kompleks müjdesi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızı güçlendirmek kompleks kuracağız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Külliyesi'nin Kütahya'daki adresi Zafertepeçalköy olacak. DSİ'nin tüm ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü, Meteroloji ve Doğa Koruma Milli Parklar hepsi komplekste olacak" ifadelerini kullandı.
  Devletin hizmet için var olduğunu, makamların geçici olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Bizler hizmetkarız. Baki olan şu kubbede hoş bir sada bırakmak" dedi.
  Daha sonra Vali Şerif Yılmaz ile Kütahya Belediyesi'ne geçen Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu, kentte yürütülen çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'ndan bilgi aldı, talepleri dinleyip gerçekleştirilmeleri için ilgili yetkililere talimat verdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.