KÜTAHYA VİŞNESİNİN SON DURUMU

Ekonomi Yayın: 03 Ağustos 2018 - Cuma - Güncelleme: 03.08.2018 19:07:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3810 okunma
Google News

KÜTAHYA TİCARET BORSASI BAŞKANI GÜLTEKİN, 
KÜTAHYA VİŞNESİNİN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

 

Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Borsanın çalışmaları ve Tarım İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla tescil süreci tamamlanma aşamasına gelen “Kütahya Vişnesi” için Coğrafi İşareti ile ilgili son durumu değerlendirdi. 

Başkan Gültekin yaptığı açıklamada; “İlimiz genelinde çok eski yıllardan beri yetişen, tat ve aroma bakımından zengin olan ve Borsamız tarafından Tescil İşlemleri yapılan,  Kütahya Vişnesine hak ettiği ekonomik değeri kazandırmak amacıyla, Borsamız tarafından Coğrafi İşaret alınması için çalışmalara Tarım İl Müdürlüğünün katkılarıyla 2016 yılında başlanmıştır. 

Kütahya Ticaret Borsası tarafından yaklaşık iki yıl süren çalışmalar neticesinde, Türk Patent Enstitüsüne "Kütahya Vişnesi" adı altında Coğrafi İşaret başvurusu 19.08.2017 tarihinde oluşturulan dosyalarla birlikte yapılmış olup, Coğrafi İşaret Tescil süreci tamamlanma aşamasına gelinmiştir.

Yakın zamanda sosyal medyada yer alan paylaşımların aksine yukarıda açıkladığımız üzere, Borsamız tarafından gerekli alt yapı hazırlıkları tamamlanarak , "Kütahya Vişnesi" adı altında Coğrafi İşaret işlemleri sonuçlanıncaya kadar Borsamız tarafından gerekli mercilerde ki takibi yapılacaktır” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.