KÜTAHYA ‘TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI’NDA TANITILIYOR

KÜTAHYA ‘TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI’NDA TANITILIYOR

Kültür Yayın: 10 Aralık 2015 - Perşembe - Güncelleme: 10.12.2015 16:33:37
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
2798 okunma
Google News
Kütahya’nın tarihi, kültürel, sanatsal ve termal değerleri bu yıl 9’ncu kez kapılarını açan binden fazla katılımcı ve 31 ülkenin turizm profesyonelini buluşturan Travel Turkey İzmir Fuarı’nda tanıtılıyor. Fuarda konuşan Vali Şerif Yılmaz, Kütahya'nın tanıtımı için her fırsatın en iyi şekilde değerlendirildiğini söyledi.

Travel Turkey İzmir Fuarı’nın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, “Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız yeni destekler olacak. Hepsinden önemlisi bugün ihtiyaç duyduğumuz temel şey, bu fuarda Türkiye'yi tanıtırken hangi duyguyla tanıtacağız. Bakanlık olarak yeni bir tanıtım stratejisine ihtiyaç duyduğumuza inanıyoruz. Bunu sektörle birlikte yapacağız. Almamız gereken telafi ve yapısal tedbirler var. İnsanların kendi dışındaki eylemlerinin bir amacı vardır. Kendi içindeki duyguya ulaşmak için yaparlar. Seyahat insanların engellenemez duygularından birisidir” ifadelerini kullandı.

Vali   Şerif Yılmaz, Travel Turkey İzmir Fuarı açılışı sonrası Kütahya Valiliği, Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası 'nın işbirliği ve Zafer Kalkınma Ajansının katkılarıyla gerçekleştirilen fuar süresince Frig Vadileri ve Aizanoi Antik Kenti, kuruluşun anası Hayme Ana, Başkomutan Tarihi Milli Parkı Şehitlik ve anıtları, Kütahya’nın geleneksel kıyafetleri, termal kaplıcaları, çini sanatı, gümüş işlemeciliği, madenleri ve yöresel kıyafetlerinin tanıtılacağı standları gezdi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Kütahya’nın Travel Turkey İzmir Fuarı’nda yer almasının çok önemli olduğunu söyledi. Kütahya’nın tanıtımı için her fırsatın en iyi şekilde değerlendirildiğini ifade eden Vali Yılmaz, kentin tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtıldığı standların katılımcılardan büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

13 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek fuarda, Türkiye'nin yanı sıra ABD, Almanya, Arjantin, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Gana, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hong Kong, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kosova, Namibya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Sri Lanka, Venezuela, Yunanistan, Zambiya, Zimbabwe'nin çeşitli turizm firma ve kuruluşları katılımcı olarak tanıtım yapacak.

Travel Turkey İzmir kapsamında "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye Sergisi", "Adana Fotoğrafları Sergisi", "Halil Tuncer Turizm Fotoğrafları Sergisi"nin yanı sıra Frankfurt, Hindistan, Cenova, Yunanistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti'nin destinasyon sunumları yapılacak.

Travel Turkey İzmir 2015 Fuarı ile eş zamanlı olarak, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nin de açılışı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (IEU) tarafından düzenlenen kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi. Kongrede, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisi tartışılacak.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.