KÜTAHYA, ‘TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI’NDA

Kültür Yayın: 10 Aralık 2017 - Pazar - Güncelleme: 10.12.2017 15:38:25
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3541 okunma
Google News

KÜTAHYA, ‘TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI’NDA
Dünya ve ülke turizminin İzmir’deki buluşması 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de başladı.

Fuarın partner ili Nevşehir, uluslararası destinasyon partneri de Ukrayna oldu. 9 Aralık tarihine kadar açık olacak fuar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlendi.

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaooğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konuk ülke Ukrayna'nın Kalkınma ve Ticaret Bakanlığından Taras Krykun, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi İsmail Yiğit, Kütahya Belediyesi Kültür Sosyal Müdürü Mehmet Zenci, Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Kütahya Koordinatörü Kutlu Eser, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, siyaset ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Travel Turkey'in Türkiye'nin başarılı fuarlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Önemli bir başarı. 11 yıl önce küçük hedeflerle ortaya çıkmış dar kapsamda başlamış olan fuar, önemli bir noktaya gelmiş. Bundan sonra da ileriye gidecek. Alanında en önemli fuar olmayı sürdürecektir. Türkiye aslında turizm alanında güçlü, rahat olan bir ülke. Malı kendi kendini satıyor. Türkiye dünyada başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı zenginliklere sahip. Büyük zenginliğimizi sadece ülkemizin değil, insanlığın büyük zenginliği olarak ortaya koymak zorundayız. Sadece yurt dışına tanıtmaya değil, bize de yeniden güzelliklerimizi, zenginliklerimizi hatırlatması için bu tür fuarlar çok önemli. Turizmi stratejik olarak kabul ediyoruz. Sadece deniz, güneş, kum turizmini yanı sıra çeşitleştirmek ve 12 aya yaymak zorundayız. Turizmi çeşitlendirerek yolumuza devam etmek zorundayız. Bu güzelliği hem insanlığın hizmetine sunmak hem de ülkemizin zenginliğini artırmak zorundayız. Bu coğrafyanın en büyük gücü belki petrol yok, başka zenginliklerimiz yok ama Türkiye'nin tarihi kültürü, çeşitliliği, zenginliği turizm bakımından gücü Türkiye'nin en büyük gücüdür. Buradan baktığınız zaman dünyanın en önemli, büyük arşivi bizatihi Türkiye'nin kendisidir. Geçen yıllarda bir takım terör hadiseleri, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, politik ekonomik istikrarsızlıklar. Bir takım siyasi sebeplerle Türkiye turizminin geri gittiğine şahit olduk. Şimdi o defter kapandı. 2016 yılında dip noktaya gelmiş olan turizm, bugün önemli bir noktaya geldi. İlk 11 ayda rakamlar sevindirici bir boyutta. 26 milyar dolar turizm gelirine sahip olacağız" dedi.

İZMİR’DE KÜTAHYA RÜZGARI

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi, stantlar gezildi. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilen Kütahya, tarihi, kültürel, sanatsal ve termal değerlerinin tanıtıldığı stantlarında gün boyu ziyaretçilerini ağırladı. Stantlara ilgi büyük oldu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet Kütahya stantlarını gezen konuklarla yakından ilgilendi. Vali Nayir daha sonra fuardaki diğer illerin stantlarını gezdi.

Geçen yıl 36 farklı ülkeden bin 179 katılımcının bulunduğu fuara bu yıl 36 ülkeden ve 54 ilden toplam bin 284 katılımcı dahil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen, 'Erken Rezervasyon Kampanyası'nın 2018 tanıtımı yapıldı. Fuarda, Almanya, Avusturya, Bahreyn, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Fransa, Gana, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Güney Kore, Irak, İngiltere, İsrail, İtalya, Kırgızistan, Makedonya, Malezya, Namibya, KKTC, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Vietnam, Uganda, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.