KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI

Gündem Yayın: 12 Ekim 2018 - Cuma - Güncelleme: 12.10.2018 18:46:06
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
2657 okunma
Google News

KÜTAHYA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI TÖRENLE AÇILDI
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi 2018-2019 Eğitim, Öğretim Yılı Akademik Açılışı ile Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.
 
Hezar Dinari Kültür Merkezinde düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Evren Akbey, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ile Kenan Eskin, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, STK Temsilcileri, daire müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
“İLK 3 ÜNİVERSİTEDEN BİRİYİZ”
 
“Törenin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin sağlık alanında kurulan 3 tematik devlet üniversitesinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Vural Kavuncu, “İlimizin önemli bir değeri olan Dumlupınar Üniversitesi bünyesindeyken ayrılan Tıp, Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve iki Sağlık MYO’na ilave olarak Doğa ve Mühendislik Bilimleri Fakültesi ile yeni iki adet yüksekokul kuruluş yasasına eklenmiştir. Şu anda öğrenci sayımız toplamda 2 bin 850 kişidir. Diş Hekimliği Fakültesine ilk defa bu sene öğrenci alınmıştır. Gençlerimizin gerekli bilgi ve becerileri edinmelerinin yanı sıra milletimizin üstün değerlerini temsil edebilecek yetenekte olmaları için de çalışacağız. Tarihini bilen, milletimizin değerlerine sahip çıkan, inancından güç alan, dünyaya açık, bilimin ışığından yürüyen ve yüksek milli duygularla donanmış vatanperver gençler yetiştireceğiz. Yeni üniversite olarak bu ilk akademik yıl açılışın tüm üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin başarılarının da açılış kapısı olacağı inancımla hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
“SİZE DUYULAN GÜVENİ NAMUSUNUZ BİLİN”
 
Törende öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Vural Kavuncu tıp eğitiminin ve hekimliğin önemine değindi. Gülümsemenizi eksik etmeyin diyen Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Bu Fakültelere önemli bir başarı kazanarak geldiniz. Bugün burada biz de sizlere önlüklerinizi “beyaz” olarak teslim ediyoruz. Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kalınız, kirletmeyiniz. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır. Bunu biliniz ve bu ayrıcalığın sorumluluğunu hep hissediniz. Sizin için bildiklerini fedakarlıkla sizlere aktaracak, hekimlik sanatını öğretecek hocalarınıza ömür boyu saygı ve sevginizi göstermeyi sakın ihmal etmeyin. Meslektaşlarınızı, onların ailelerini kendiniz gibi, kendi aileniz gibi kabul edin. Dünyanın ve yaradılışın nedeni olan insandır. Sizler de insan canı ile uğraşacaksınız, bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiç bir zaman bıkkınlık getirmeyin. Siz hastalarınızın sadece bedenlerini değil, kalplerini de iyileştireceksiniz. Hastalarınız sizlerle en mahremlerini paylaşacak, konuşacaklar, bunların hepsi size emanet edilmiş bilgilerdir, size duyulan bu güveni namusunuz bilin. Size çok önemli bir hekimlik sırrı vereceğim, benim de ilk derste hocalarımdan öğrendiğim sır. “Hastanıza gülümseyin”, sırrımız bu. Unutmayın, hekimlik vefat eden hastasının cansız bedenini teslim alırken bile teşekkür edilen tek meslektir; eğer gülümsemeyi başarmış, hasta için bir şeyler yapma gayreti içinde olduğunuzu gösterebilmişseniz” diye konuştu.
 
“İKİNCİ ÜNİVERSİTENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
 
Daha sonra kürsüye Vali Ahmet Hamdi Nayir geldi. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’ya kurulan ikinci üniversitenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Kütahya için önemli bir tören olduğunu ifade eden Vali Nayir, “Yeni öğrencilerimizin onurunu, heyecanını paylaşmak, ilimizin kazandığı ikinci bir üniversitenin yine gururunu paylaşmak üzere sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizin kuruluşunda, sizlerin bu okulu kazanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İlimiz için önemli bir tören. Bu başlangıcın burada, hep birlikte yapılmış olmasından duyduğum mutluluğu ifade ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
 
“ÜNİVERSİTELER ŞEHRİ KÜTAHYA”
 
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ilin tanıtımına sağlayacağı katkıdan da söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz Kütahya’mızı tanıtırken tarih, kültür, sanat, kaplıcalar şehri, çininin başkenti ve üniversite şehri diyorduk.  Artık üniversiteler şehri diyeceğimiz bir Kütahya var. İlimizin adının bilinmesinde, tanınmasında Dumlupınar Üniversitemizin ve Hava Er ve Eğitim Tugay Komutanlığımızın önemli bir yer tuttuğunu gördük. İnşallah ikinci üniversitemizle birlikte bu sayı daha da artacak. İlimizin bütün zenginliklerinin, güzelliklerinin ülkemizin dört bir tarafında bilinmesine yardımcı olacak bir çalışma içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
 
“FEDAKARLIK VE SABIR MESLEĞİ”
 
Geleceğin doktorlarının mesleklerinde en güzelini başaracaklarına olan inancından da söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yeni öğrencilerimiz hayat boyu başarılar zincirine yeni bir halka daha ilave ederek buraya geldiler. Bugün onun gururunu yaşıyorlar. Bembeyaz, temiz önlükleriyle inşallah hayat boyu temiz tutacakları bir mesleğe başlayacaklar. Elbette ki bu gurur ve onurda öğrencilerimizin kıymetli ailelerinin büyük payları var. Onlar da aynı heyecan ve gururu birlikte yaşıyorlar. Sağlık hizmetleri insanlığın olduğu her dönemde, her yerde, herkese lazım olan, fedakarlık ve sabır mesleği. Dolayısıyla biz inanıyoruz ki gençlerimiz bunun da hakkını vererek, insanımızın ihtiyaç duyduğu bu hizmette en güzelini başaracaklar, en güzelini yerine getirecekler” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi dönem 1 öğrencileri beyaz önlükleriyle sahneye davet edildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan 152 doktor adayını sahnede Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Sinan Aydıntuğ ile Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emine Kadıoğlu karşıladı.
 
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki ilk dersi Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar verdi.
 
“İYİ BİR DOKTOR, İYİ BİR KÜTAHYALI OLACAKSINIZ”
 
“Hekim, Bürokrat ve Siyasetçi Gözüyle Hekimliğe İlk Adım” başlıklı konuşmasında hekimliğin önemine değinen Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “İspanyol Filozof José Ortega y Gasset, üç mesleğin tanrısal meslek olduğunu ifade eder: tıp, ilahiyat ve hukuk. Baktığınız zaman insanın doğumundan ölümüne kadar bu üç mesleğin de çok etkili olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla hem tıp hem diş hekimliği bu anlamda Cenabıhakk’ın yeryüzünde insanlara daha mutlu ve huzurlu, öldükten sonra da daha müreffeh olmasını sağlamayı amaçladığı iki önemli meslek. Siz çok iyi doktor, çok iyi diş hekimi olacaksınız ama çok iyi de Kütahyalı olacaksınız. Kütahya sizde mutlaka bir iz bırakacak. Sizin de Kütahya’ya bir iz bırakmanız lazım. İleride çok iyi yerlere geldiğinizde Kütahya’dan birkaç kişi ‘o bizim evladımızdı, canımızdı’ desin. Onun için bir lokantada dostunuz, bir camide ahbabınız, bürokraside bir abiniz olsun ve onlar da sizinle gurur duysunlar. Kütahya’yı bir okul gibi görmek ve o şekilde kavramak gerekiyor” diye konuştu.
 
Açılış dersinin ardından Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a teşekkür ederek günün anısına çini vazo takdim etti.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.