KÜTAHYA PROTOKOLÜNDEN MURAT DAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ’NE ÇIKARMA

Turizm Yayın: 03 Mayıs 2016 - Salı - Güncelleme: 03.05.2016 19:59:37
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
4637 okunma
Google News

TKF VE KÜTAHYA PROTOKOLÜNDEN MURAT DAĞI TERMAL KAYAK MERKEZİ’NE ÇIKARMA
Vali Şerif Yılmaz ve Türkiye Kayak Federasyon (TKF) Başkanı Erol Yarar Gediz Murat Dağı Termal Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.

2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı'nın bin 450 metrede bulunan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulunan Vali Şerif Yılmaz ile Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Mehmet Yarar’a Belediye Başkan vekili Galip Gültekin, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü (DPÜ) Prof. Dr. Remzi Gören, Şaphane Kaymakam Asım Solak, Aslanapa Kaymakam vekili Engin Tok, Çavdarhisar Kaymakam vekili Kerem Türker, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Pehlivan ile ilgili daire müdürleri eşlik etti.

Vali Şerif Yılmaz ile beraberindeki heyet ilk olarak Dokuz Çam Yaylası’ndaki yeni yapılan bungalow evleri gezdi, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’dan bilgiler aldı.

Daha sonra 24 Ocak 2016 tarihinde çıkan yangın sonrası kül olan sosyal tesislerin yer aldığı alan incelendi. Vali Şerif Yılmaz burada Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar ile Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin haritasını inceledi, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

VALİ ŞERİF YILMAZ: MURAT DAĞI’NDAN İSTİFADE ETMENİN YOLUNU AÇACAĞIZ

Bin 850 metre yükseklikte gerçekleşen incelemelerin ardından açıklama yapan Vali Şerif Yılmaz, “Murat Dağı Ege Bölgesi’nin en yüksek dağlarından. Bir diğer yandan kar potansiyeli ile kayak açısından toz kara sahip ender dağlardan bir tanesi. Elimizdeki bu değerin hem turizme, hem ekonomiye katkısını sağlamak için Murat Dağı Termal kaynakları ile kayak merkezini birleştirelim istedik. Uzun süredir hem yer tahsisi, hem imarla ilgili çalışmaları devam ettiriyoruz. Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar ekibiyle beraber geldi. Hem Türkiye hem de Dünya’daki kayak turizmini değerlendirdik. Murat Dağı’nda yapılacak çalışmaları beraber yapalım istiyoruz. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade etmeliyiz. Civar illerle birlikte bölgede eksikliğini duyduğumuz kayak merkezinden azami şekilde istifade etmenin yolunu kısa zamanda hep birlikte açacağız” diye konuştu.

EROL YARAR: 48 İLDEN BİRİ KÜTAHYA

Kütahya’nın Türkiye’de kayak yapılabilen 48 ilden biri olduğunu ifade eden Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar,  “Kütahya’mızın potansiyeli çok yüksek. Hem Ege Bölgesi’nde olması hem de termal kaynaklara sahip olması açısından Türkiye için çok önemli bir kayak merkezi haline gelebilir. Hem termal, hem kayak turizminin birlikte yapılacağı tesislerin hızlı bir şekilde kurulması bekleniyor. Murat Dağı hem ormanlık bir alan, hem kaplıca, hem de kayak alanlarıyla çok önemli bir yere gelecektir” dedi.

MEHMED ALİ SARAOĞLU: TERMAL SUYU NİTELİKLİ HALE GETİRDİK

Murat Dağı’nda nitelikli termal suya ulaşıldığını ifade eden Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise, “2016 yılı dahil olmak üzere 6 sezondur kayak yapılıyor. Gediz Belediyesi olarak Kütahya’da kayak yapılabileceğine dair bir altyapı oluşturduk. Kayak konusu pek çok unsurun bir araya geldiği bir konu. Murat Dağı da bunu fazlasıyla hak eden bir noktada. İnşallah Kütahya kalkınma noktasını daha iyi bir yere getirir. Bu yıl yaptığımız en önemli çalışma termal su sondajı. Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğünün organize ettiği bir sondaj bu. Biz burada 2 bin 500 yatak kapasitesine sahip Murat Dağı’nı nitelikli termal suyuyla ortaya koymuş olduk” diye konuştu.

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi tesislerinin ardından Vali Şerif Yılmaz öncülüğünde 2 bin 150 metre yükseklikte bulunan zirveye çıkan heyet büyüleyici manzarayı seyretti, Gediz ilçesinin simgesi olan Ters Lale’yi de yakında görme imkanı buldu. 

Bahar mevsimini yaşayan Murat Dağı’nın zirvesindeki kar ise heyetin ilgi odağı oldu. Bir yanda güneş, diğer yanda yeşil ile buluşan Murat Dağı’ndaki karda Vali Şerif Yılmaz ile Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Yarar bol bol fotoğraf çektirdi.  

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi incelemesi lift ve pistlerin konuşlandırılacağı alanlarının gezilmesi ile sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.