KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ KAVUNVU'DAN BASIN TOPLANTISI

KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ KAVUNVU'DAN BASIN TOPLANTISI

Siyaset Yayın: 05 Ağustos 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 05.08.2015 17:11:29
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
2951 okunma
Google News

KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ KAVUNVU'DAN BASIN TOPLANTISI  

Tuna İŞLEYEN / DHA

Ak parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu,  kaçak öğrenci yurdunu mühürlettirdiği için saldırılara maruz kalan Vali Şerif Yılmaz’a destek oldu. Kavuncu, “Sayın vali’yi herkes biliyor bizlerde biliyoruz. Vali’nin ne kadar manevi duygulara değer verdiğini, bu tür eserleri korumak, yüceltmek ve inşa etmek için ne kadar çok gayret içerisinde olduğunu iyi biliriz” dedi.

Ak parti Kütahya Milletvekili Tavşanlı’da gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Kütahya’da Vali Şerif Yılmaz’a çirkin saldırılar meydana geldiğini belirten Kavuncu,  Bir cemaat yurdu bir takım oluşan boşluklardan, inisiyatiflerden faydalanarak, hiçbir düzene uymayan bir yurt yaptığını söyledi. Eskiden başka guruplar yasal olmayan işlerini başka türlü saklarlardı diyen Kavuncu, Atatürk büstü koyarlar onu muhafazaya alırlardı. Şuanda biraz tarz değişti, ama aslında niyet aynı, böyle de bir yasa dışı yurdun içerisine bir mescit koyarak onu korumaya alma çabası içinde olduklarını görüyoruz. Tabi bu tür oyunlara gelmeyiz.  Sayın valimizi herkes biliyor bizlerde biliyoruz. Valimizin ne kadar manevi duygulara değer verdiğini, bu tür eserleri korumak, yüceltmek ve inşa etmek içerinde olduğu gayet iyi biliriz. Ama bu çirkin insanlar valimizi cami yıkan vali diye ulusal basına ve malum çevreye lanse ederek halk arasında infial oluşturma çabasına girdiler ama halkımız valimize sahip çıktı bizlerde çıkıyoruz” dedi.

TERÖR OLAYLARININ 7 HAZİRAN’LA DA İLGİSİ VAR

Ülkede yaşanan terör olaylarının artması ve şehitlerin gelmesi bizleri üzdüğünü dile getiren Kavuncu, teröristlere karşı gerekli karşılık verilmiştir. Hükümetimiz, kararlılık içerisinde, terör örgütlerine misliyle karşılık vermekte. Bu terörün 3 boyutu var. Bunlar Pkk, Deaş ve Dhkpc, eş zamanlı olarak başlamalarının mutlak suretle anlamı var. Bize göre de 7 Haziran ile ilgisi var. Uluslar arası güçler, ülkenin sanki bir boşlukta biz zafiyet içersinde olduğunu düşünerek bu oyunu ortaya koydular. Oluşan tablo içerisinde HDP’ninde gerçek yüzünü göstermeye başladığı, seçimden önce zorla maskelediği yüzünü seçimden sonra göstermiştir. Söylemleri ne kadar barış olsa da onun altında şiddetle ne kadar bağlantılı olduklarını görüyoruz. Terör insanlığa uymayan olaylar. Ülkemiz, milletimiz bunun üzerinden elbette gelecektir.  Tabi ki bunlar görüşülmekte olan koalisyon görüşmeleriyle de yakından bağlantılı olan konular. Bunları da baltalamaya yönelik olaylar olarak görüyoruz.

KOALİSYON’DA SAMİMİYİZ

Ak Parti 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı aldığını, buna göre hareket edeceğini açık olarak beyan etmiş olduğunu vurgulayan Kavuncu, Ak Parti’nin kararlı ve samimi olarak koalisyon çalışmalarını sonuna kadar zorlayan bir durumda olduğu herkes görüyor. Kimlerin sorumluktan kaçtığını, kaçmak durumunda olduğunu insanlarımız yerinde tespit ediyorlar. Zamanı gelince millet takdirini yapacaktır. Gelin nokta itibariyle bu iş tek taraflı yürüyecek bir hadise değildir. Karşı tarafında iyi niyetli ve samimi olması gerekiyor. MHP’nin koalisyonda yer almama beyanını hepimiz biliyoruz. Yarın farkı bir durum gelişir karar değiştirirlerse, biz görüşmelerimiz tamamen kesmiş değiliz. Chp anlamında görüşmeler ciddi anlamda tamamlandı. Bundan sonrası liderlerin ve parti komisyonlarının kararına kalmıştır. Bizler tekrar söylüyorum koalisyonun kurulması kararımız var. Ama olmadığı takdirde de, Genel Başkanımız tüm teşkilatlarımızı ve bizleri talimatlandırmıştır. Bizler tatilde değil, sahadayız. Bizler milletimiz ihtiyaçlarını, memleketimizin sorunlarını konuşuyoruz. Olanları halkımızla paylaşıyoruz, dertleşiyoruz ve seçime hazırız. Bu süreç devam ederken,  bir yanda yatırımlar, çalışmalara ve hizmetlere kesintisiz devam ediyoruz. Şimdi saha da olan tek parti Ak Parti, bizler hiç eksilmedik, seçim öncesi parlayan kişiler değiliz. Bizler seçimden sonra da aynı tempo içerinde, köylerimizi, mahallelerimizi, derneklerimizi, günlük program içerisinde devam ettiriyoruz.

MESS KONUSUNU KAPANDI

Kavuncu, Bildiğiniz üzere Tavşanlı kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Mess firması tarafından yaptırılacak Çobanköy mevkiindeki Katı atık geri dönüşüm entegre tesisi ile ilişkili olan ÇED raporları doğrultusunda Bakanlık tarafından olumsuz olarak değerlendirildi. Yani Bakanlık bu dosyayı kapatmış durumda. Bununla ilgili kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. 2011 yılında parlamenter olarak seçildiğim Haziran ayından sonra ilk defa Kasım ayında yöreden bir grup kişinin yöredeki bu tesisle ilgili kaygılarını ve durdurulması konusunda tarafıma iletildiğinde haberdar oldum. O tarihte araştırdığımda olayın belli bir aşamaya geldiğini başvuruların, yapıldığını, arazilerin alındığını, ön izinlerin de alındığını, yani yasal bir çerçeveye girdiğini görmüştük. Ankara’da bilirkişilerle görüştük, profesörlerle görüştük. Bu esnada olayın git gide istismar boyutuna dönüştüğüne de şahit olduk. 30 Mart seçimleri öncesinde de iki tane ana tema vardı muhalefetin, burada boy boy pankartlar asıldı. Köylerde acıtasyonlar yapıldı. Muhtarlarımızı bir takım söylemlerle baskı altında tutmaya çalıştılar. Cumhuriyet meydanına Tavşanlı’nın tanımadığı insanlar geldi, kim olduğunu bilmediğimiz sizin hakkınızı savunacağız diye. Basın bildirileri oldu. Tüm bu çevredeki muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, siyasi provokasyona gelmediler. “Biz siyasi provokasyona kendimizi alet ettirmeyiz, bizim derdimiz, köyümüz, çevremiz, havamız, suyumuz” dediler. Bu konuda kendileri ile birlikte hareket ettik ve Ankara’daki en üst düzey toplantılara birlikte katıldık. Üniversitelerden raporlar aldık. Bu süre zarfında bürokratlarımız ile tek tek görüştük. Yani eğer halk bunu hiçbir şekilde istemiyorsa biz de istemeyiz. Bizim için önemli bir kriterdir. Halkımızın tercihlerine saygılıyız. Elbette Belediyemizin de yasal itirazları bunlar da yukarıda önem taşıdı. Yani tek yürek olduk burada ve bu noktaya geldik.

MESS’İ SİYASİ MALZEME YAPANLAR NEREDE?

Basın bildirileri yapanlar, televizyonlara demeç verenler, halk yararına sivil toplum hareketi ile biz bunu yapıyoruz diye demeç verenler bir aydır bekliyoruz neredeler? Diye soran Kavuncu, Bir teşekkür etmek, gelinen noktayı değerlendirmek, yapılan çalışmaları takdir etmek, bunu kamuoyuna duyurmak, bu onların görevi değil miydi? Eğer amaç köylüyü korumak, oradaki çevreyi korumak ise şimdi siz neredesiniz? Acaba siz bunu o dönemde amaç değil de araç olarak mı değerlendirdiniz? Pankartlarla sokaklara çıkanlar sizin amacınız halkı korumak, Tavşanlı’yı korumak, insanları korumak mı yoksa siyasi rant mı elde etmekti? Tavşanlı’da artık kimse buna prim vermiyor. 30 yıl öncesinin anlayışı ile kimse siyaset yapmasın. HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in İstanbul’da seçim çalışmalarına 2011’de aktif destek veren ortak seçim bürosu açan ateist olduğunu ilan etmiş Yeşiller partisinden bir kişiyi Tavşanlı’ya getirip konuşturup plaket verip istismar eden kişiler şimdi neredeler? Bu soruyu sormakta haklı değil miyim? “ dedi.

İŞÇİLER EN KISA SÜREDE İŞ BAŞI YAPACAK

Tunçbilek’teki  “ Kar afeti ve su birikintisi sonrası güvenlik sorunu ile maalesef işçilerimizi iş başı yaptırıp ocağa sokamadık. Ama bu süre içerisinde büyük çalışmalar yapıldı. Türkiye Kömür işletmeleri her türlü fedakarlığı yaparak o alanlarda yepyeni bir drenaj sistemi kurdu. Nihayet sona gelindi ve Allah nasip ederse önümüzdeki hafta içerisinde 530 tane işçimizi çalışmaya gönderiyoruz. “ dedi.

STATA SAHİP ÇIKALIM

Ada stadının da tamamlandığını belirten Vural Kavuncu burada 3. Ligde mücadele edecek olan Tavşanlı Linyitspor’a tam destek verilmesi gerektiğini ve taraftarların stat içerisindeki koltuklara zarar vermemesi, koruması gerektiğini, stada sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.