KÜTAHYA’MIZIN ADINI SİZLER YAŞATACAKSINIZ

VALİ NAYİR, MEHMET AKİF İNAN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ KABUL ETTİ

Gündem Yayın: 02 Ocak 2018 - Salı - Güncelleme: 02.01.2018 17:23:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3166 okunma
Google News

VALİ NAYİR, MEHMET AKİF İNAN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ KABUL ETTİ
Kütahya Mehmet Akif İnan Ortaokulu, “Su Elçileri Eğitimi ve Farkındalığın Artırılması Projesi” kapsamında Türkiye genelinde ilkokul ve ortaokullara yönelik düzenlenen “Su Elçileriyiz Suyun Bekçileriyiz” konulu yarışmada resim dalında üçüncülük elde etti.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir, yarışmadan dereceyle dönen Kütahya Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Güngör ile Ömer Halisdemir Resim Sergisinde eserleri sergilenen öğrenciler Helen Sude Durukan ile Eda Yıldırım’ı makamında kabul etti.  
 
Ziyarette, Mehmet Akif İnan Ortaokulu Müdürü İsmail Güven ile Resim Öğretmeni Fatma Baydar da hazır bulundu. 

 


 
“KÜTAHYA’MIZIN ADINI SİZLER YAŞATACAKSINIZ”
 
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren ve öğrencileri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, sanata ilgisi olan öğrencilerin Kütahya’da örnek alacağı çok sayıda isim olduğunu, bu usta isimlerle mutlaka tanışmaları gerektiğini söyledi. Sanatın önemine dikkat çeken Vali Nayir,” Güzel sanatlar içerisinde resim sanatının özel bir yeri var. En eski sanatlardan biri. İlkel çağlardan beri insanlar resim yapmaya, taş üstüne olsun, toprak üstüne olsun kendi zamanlarına ait bir şeyleri daha sonraki yıllara aktarmak için bir gayret içerisine girmişler. Kütahya’mız da birçok özelliği olan bir şehir. Kütahya’yı bir sanat şehri diye de tanımlıyoruz. Yakın zamana ait Ahmet Yakupoğlu, Abdullah Taktak, Hüseyin Yüce gibi bugüne kadar eserleri dünya çapında nam bulmuş olan sanatçılarımız var. Hem ilimizde hem de ilçelerimizde aynı çizgiyi devam ettiren isimler, büyük gayretler var. Sizlere örnek olacak büyükleriniz var. Sporcu varsa burada, olimpiyatlara kadar gitmiş, yarışmış olan Halil Akkaş’ı örnek alması lazım. Eğer bir sanatçımız varsa yine burada sanata emek vermiş, Türkiye’ye ve dünyaya kendini kabul ettirmiş sanatçılarımızla tanışması lazım ki cesaretini artırsın. Aynı yoldan daha geliştirerek onları geçmeli, daha güzellerini başarmanız lazım. Onların imkanlarından daha fazla imkana sahipsiniz. Ahmet Yakupoğlu bulduğu küçük karton parçalarının arkasına yapmış resimlerini, tuval çalışmamış. İmkanlar iyiyse, eserlerin de iyi olması lazım diye düşünüyoruz. Geliştirebileceğiniz bir yönünüz vardır. Kiminin sanatta, kiminin sporda, kiminin akademik olarak geliştirebileceği bir şeyler vardır. Öğretmenlerinizin öncülüğünden Kütahya’mızın adını sizler yaşatacaksınız bu konuda” diye konuştu.
 
Ziyarette, geçtiğimiz günlerde açılışı Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun eşi Aysel Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’in eşi Hatice Gören ile İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik’in eşi Birgül Çevik ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli ile bazı daire müdürlerinin katılımıyla açılışı yapılan Ömer Halisdemir konulu resim sergisinde beğeniye sunulan Vali Ahmet Hamdi Nayir’in portresini eser sahibi öğrencilerden Helen Sude Durukan takdim etti.
 
Helen Sude Durukan’a teşekkür ederek portresini inceleyen Vali Nayir, “Emeklerinize teşekkür ediyoruz, başarılı bir çalışma olmuş” dedi.
 

 


Resim sergisinin temasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ülkemizin yaşadığı sıkıntıda büyük rolü üstlenmiş olan Ömer Halisdemir’i siz resimlerinizle yaşatmış oldunuz. Şehitlerimiz ölmemiş, onlar yaşıyor, hayattalar, biz onu anlayamıyoruz; ama sizler de en azından onun hatırasının canlı kalmasına bir destek vermiş oldunuz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.