Kütahya Engelliler Federasyonunun Kurulması İçin İlk Adım Atıldı

Gündem Yayın: 30 Aralık 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 30.12.2019 09:35:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1621 okunma
Google News

   Kütahya Engelliler Federasyonunun Kurulması İçin İlk Adım Atıldı

" Kütahya’mızda bizde engel tanımıyor, memleketimizin özellikle yıllardır Kütahya’mızda özlemini çektiğimiz birlik beraberliğe zemin hazırlaması için tüm engelli dernekleri birlik olup, destek olmak için Federasyon kuruyoruz.” Müjdesini veren, Kütahya Engelliler Zafer Spor kulübü derneği başkanı Ümran Öztürk, dernek binasında Çölyak Derneği Başkanı KOLCU SAYINER, İşitme Sorunu Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği Başkanı Nuri ÇEVİRGEN, Otizm ve Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Ali İhsan YILDIRIM ve Kütahya Şizofrenler Derneği Başkanı Hasan ÜNAL ile dernek binasında bir araya gelerek, Kütahya Engelliler Federasyonunun ilk adımını atmış oldu.

“Federasyon için her şey tamam. Kurucu üye olacak derneklerimizin evraklarını bekliyoruz. Duyarlı hemşehri derneklerimiz ivedilikle genel kurul toplantılarını yapmalarını, federasyona katılma genel kurul tutanağı ve derneğin yönetim kurulu kararı ile başvuru dilekçeleri ve 5 tane Federasyon delege isim listesi kimlik bilgileri iletişim bilgilerini tarafımıza teslim etmelerini rica ediyorum.” Diyen Kütahya Engelliler Zafer Spor kulübü derneği başkanı Ümran Öztürk engelli federasyonu kurulmasının amaçlarını ve hedeflerini söyle anlattı.

-Şartları uygun olan ilimizdeki Engelli Derneklerini bir araya getirip, sorunlarının çözüşmesinde tek bir ses ve tek bir yürek olarak kolaylık sağlamak, içinde bulunan yada katılamayan diğer engelli derneklerin bu vesile ile Kütahya ve çevresinde yaşayan tüm engeli kardeşlerimize hizmet etme gibi amaçlarımız olacaktır.

Aynı zamanda diğer kurulan federasyonlarla birlikte hareket ederek, Kütahyalılar federasyonunu oluşmasını sağlamakta amaçlarımız arasındaki yerini almaktır.

Kütahyalılar konfederasyonu oluştuktan sonra da sorunların çözümlenmesi, maddi ve manevi gerekli olan materyal ve ihtiyaçların giderilmesi alanında işlerin çabuklaştırılmasını ve kolaylaştırılmasını sağlamaktır.

“Kütahya için ve Kütahya’ya hizmet eden engelli dernekleri için prestij sağlamak, tanıtımlarını yaparak, kolayca daha çok kişiye ulaşmak” gibi hedeflere doğru yürüdüklerini dile getiren Kütahya Engelliler Zafer Spor kulübü derneği başkanı Ümran ÖZTÜRK, “Federasyonlar, genel merkezi kendileri olan yada tek başına bir dernek statüsü olan en az konu ile ilgili 5 derneğin bir araya gelmesinden oluşurlar. Genel merkezleri dışarıda olan şube ve temsilcilikleri Kütahya’da bulunan dernekler, federasyon içine katılamazlar. Ancak sorunların çözülmesinde federasyona talepleri üzerine her türlü yardım ve desteği alabilirler.

Kütahya Engelliler Zafer Spor Kulübü Derneği, Çölyak Derneği, İşitme Sorunu Yaşayanlar Ve İşitme Cihazı Kullananlar Derneği, Otizm ve Otistik Çocuklar Derneği ve Kütahya Şizofrenler Derneği ile birlikte il dışında oldukları için toplantıya katılamayan MS VE EPİLEPSİ İLE YAŞAM DERNEĞİ, Böbrek Hastalıkları İle Mücadele Derneği, Sempati Spor Kulübü Derneğin inde kurulması düşünülen Kütahya Engelliler Federasyonuna kurucu üye olarak katılması bekleniliyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.