Kütahya'dan tepkiler çoğalıyor

Ekonomi Yayın: 09 Haziran 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 09.06.2018 12:13:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3783 okunma
Google News

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakını Berat Albayrak'ın 'Çinli Dalian Jinma şirketi ile Eti Maden arasında yapılan anlaşmanın kapsamında Balıkesir'de bor karbür tesisi kuruyoruz' açıklaması Kütahyada yoğun tepkilere sebep oldu.
Saadet Partisi milletvekili adayı Ömer Faruk Evren yaptığı açıklamada Bakan Albayrak’ın açıklamalarını eleştirdi.
Dünya bor rezevlerinin 72.8'nin Türkiye’de olduğunu ve bu rezervlerin de yaklaşık 60’ının Emet ilçemizde bulunduğunu ifade eden Evren, Bu tesisin Kütahya'ya kurulması gerektiğini belirtti. Evren, 2002 yılından beri Kütahya Ak Partiye milletvekili seçimlerinde, referandumlarda, Cumhurbaşkanı ve Mahalli İdare seçimlerinde hep yüksek oranda oy vermesine rağmen karşılığında hiç hizmet alamamıştır.  Kütahya son 16 yılda sürekli göç veren bir il pozisyonunda kalmıştır. Üstüne Kütahya’da ki kamu yatırımları yok pahasına satılmış ve adeta Kütahyalı göçe zorlanmıştır açıklamasında bulundu.
Milletvekili Adayı Evren açıklamasında Kırka,Balıkesir Emet üçgeninde yıllardır bu madene emek veren ve enfazla yatırıma muhtaç ilin Kütahya olduğunu, ancak büyük bir ambargoyla karşı karşıyaymışız gibi ne yazık ki yatırımlar ilimize yapılmamaktadır.
Kütahya elinde ki bütün değerleri yanlış yapılan özelleştirmelerle birbir kaybetmektedir. Rahmetli Başbakanımız ve ülkemizde sanayileşme denildiğinde akla gelen tek insan Erbakan hocamız adeta ilimizi ve çevre illeri fabrikalarla donatmış ama peşi sıra gelen hükümetler ve özellikle AKP hükümetleri Ülkemizde üreten her ne varsa yandaşlarına “KAPATIYORUZ” tabelası asan batık esnaf gibi buraları yok pahasına satmıştır.
EVREN, Burada özellikle Kütahya kamuoyunu bu vurdumduymazlığa karşı çıkmaya ve birlikte hareket etmeye davet ediyorum, hakkımızı ancak birlikte hareket edersek alabiliriz dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.