Kütahya’daki Eczanelere Nasıl Ulaşılır?

Yaşam Yayın: 21 Şubat 2021 - Pazar - Güncelleme: 21.02.2021 18:25:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1161 okunma
Google News

 

Kütahya’daki Eczanelere Nasıl Ulaşılır?

Eczane kelimesi, dilimize Arapça ve Farsçanın karışması olarak gelmiştir. Arapça ‘Ecza’ ve Farsça’dan ‘Hane’ kelimesini alarak dilimizde eczane olarak gelmiştir. Eczane insanların sağlığı için ihtiyaç duyulan ilaçların toplu bir şekilde ve resmi yollarla ücretli ve ücretsiz olarak tanıtılan ve satılan bir mekândır.

 

 

Kütahya da sağlık yönünden oldukça gelişmiş bir şehirdir. Özel ve devlet hastaneleri olmak üzere merkezde toplam 9 hastane bulunmaktadır. Bu hastaneler arasında diş hastaneleri ve fizik tedavi hastaneleri de bulunmaktadır. Kütahya seramik ile hem ülkemizde hem de dünya genelinde isim yapmış bir şehirdir. Bu nedenle gelişmiş bir şehir olarak da adını sıkça duyuran Kütahya, gelişmiş sağlık alanlarında da her zaman ismini duyurmuş bir şehir olarak bilinmektedir.

Kütahya merkezde 71, diğer ilçelerde 83 tane olmak üzere Kütahya’da toplamda 154 adet eczane bulunmaktadır. Eczanelerin bulunduğu konumlar nedeniyle ihtiyacı olan bütün bölgelerde en az 1 adet Kütahya nöbetçi eczane bulunmaktadır. Özellikle yaşanan COVID-19 salgını nedeniyle yoğunluğun yaşanmaması için bütün bölgelerde yer alan eczaneler de önlemlerini almıştır. Ayrıca Kütahya’da her gün en az 10 adet nöbetçi eczane bulunmaktadır.

Nöbetçi eczane, Kütahya’da yaşayan insanların mesai saatleri dışında olası bir kaza ya da yaralanma durumlarında ihtiyaç duyulan ilaçların karşılanabilmesi amacıyla düzenli ve eczacılar odasına bağlı olarak resmi bir nöbet listesine göre nöbet tutan eczanelerdir. Kütahya’da eczaneler normal şartlarda ayda en az 1 kez nöbet tutmaktadır. Nöbetçi eczaneler bazı durumlarda 12 saatken, bazı durumlarda ise toplamda 24 saat nöbet tutmaktadırlar. Ayrıca her cumartesi ve pazar günleri Kütahya’da 10 ila 20 arasında eczane açık olmaktadır.

Kütahya Nöbetçi Eczaneye Nasıl Giderim?

En yakında bulunan nöbetçi eczaneye gitmenin tek bir yolu bulunur. Ancak insanlar genellikle internet üzerinden arattığı için yanlış eczanelere giderek hem zaman kaybederler hem de oluşabilecek acil durumlarda hayati risklerin yaşanmasına sebep olur. Kütahya’da nöbetçi eczaneye gitmek için Kütahya Eczacılar Odasının resmi web sitesine giderek o gün nöbetçi olan eczane ve eczaneleri görebilirsiniz. Bu nedenle nöbetçi eczaneye gitmek için yapmanız gereken tek şey Kütahya Eczacılar Odası resmi web sitesine girmek ve size en yakın nöbetçi eczaneye gitmeniz kalıyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.