KÜTAHYA’DA TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Gündem Yayın: 11 Nisan 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 11.04.2018 12:39:24
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
2074 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 173. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ
Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri Kütahya’da Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. 
 
İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile Türkiye Polis Emeklileri Derneği Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Nazlıpınar’ın çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
 
Törende bir konuşma yapan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Sosyal Yardım Derneği (POLEMDER) Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Nazlıpınar, “Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis ancak vicdanı olmayanların karşısındadır. Kimsesizlerin kimsesidir. Huzur, güven ve asayişin sağlanmasında adaletin kapısıdır. Bayrağımıza göz dikilen her yerde çelik bilek, paslanmaz yürek, sarsılmaz bir iman, azim ve iradeye sahip kardeşlerimiz vardır. 15 Temmuz’da Ömer Halisdemir ne ise, İzmir Adliyesi önünde destan yazan Fethi Sekin de odur. Benzeri sayısız örnekleri de vardır” dedi.
 
İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, emniyet teşkilatının, vatan ve millet nezdindeki kutsal görevini,  Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak millete layık olma gayretiyle yerine getirdiğini ve bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğini söyledi.
 
Çevik, “Devletin temel görevlerinden biri de ülkede huzur ve güveni sağlamak, vatandaşın can ve mal emniyetini korumaktır. Türk polisi bu büyük ve kutsal görevini yerine getirirken, çok güç şartlar içerisinde çalışmış, yeri geldiğinde canını bile feda etmiş, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Milletimiz ve vatanımız için her türlü fedakarlığa hazır olan teşkilatımız, gerektiğinde bu uğurda dün olduğu gibi bugünde canını vermeye hazırdır” dedi.
 
VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ‘POLİS HAFTASI’ ZİYARETİ
 
Törenin ardından Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve beraberindeki emniyet personeli, Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.
 
Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir'e teşekkür eden İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Polis Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdi.
 
Emniyet teşkilatınınım görevlerini layıkıyla ve sorumluluğunu bilerek yerine getirme gayretinde olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Toplumların en temel ihtiyaçlarından biri güvenlik diğeri adalet ihtiyacı. Bunlar devletin asli fonksiyonları arasına girmiş hususlar. Kolluk birimlerimiz hem idari hem de adli kolluk olarak adalet hizmetlerinin yerine getirilmesinde önemli görev ifa ediyorlar. 173. yılını kutlayan emniyet teşkilatımız ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyor. Emniyet personelimizin tamamının sağlık ve sıhhat içerisinde aileleriyle birlikte nice 10 Nisanlara ulaşmasını diliyorum” diye konuştu.
 
Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Polis Şehitliği de ziyaret edilerek burada Kur’an-ı Kerim okunup şehit polisler için dua edildi.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir de 10 Nisan Polis Haftası sebebiyle Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ve emniyet personeli ile bir araya gelen Vali Nayir, Polis Haftası'nı tebrik ederek emniyet mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.
 
Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Polis Evindeki yemek programıyla devam etti. 
 
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek programına Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları Kenan Eskin ile Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, protokol üyelerinin eşleri, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, emekli polis memurları, şehit aileleri, gaziler ve emniyet mensupları katıldı.
 
“KANUN, ADALET, EŞİTLİK VE TARAFSIZLIKTAN SAPMAMALIYIZ”
 
Emniyet teşkilatının 10 Nisan 1845’ten bugüne kadar kutsal görevini,  Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, üstün bir görev anlayışı içerisinde yerine getirdiğini ve yerine getirmeye devam edeceğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, “Çok kutsal ve şerefli aynı ölçüde önemli ve meşakkatli bir görev üstlenmiş bulunmaktayız. Bu görevi başarmamız için devletimiz ve milletimiz, elinden gelen tüm imkanları seferber etmekte ve sizlere güvenmektedir. Hizmetin gerektirdiği onur, disiplin ve fazilet içerisinde görevimizi yürütürken kanun, adalet, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerinden asla sapmamalıyız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve mücadelemizin her aşamasında şehit düşen meslek mensuplarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Geride bıraktıkları dul ve yetimlerimiz gazilerimiz ve görev malullerimize minnet ve şükran, emeklilerimize sağlık ve mutluluk, halen görevini sürdüren her rütbedeki emniyet teşkilatı personeli ile onların fedakar eş ve çocuklarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
“SABIR VE FEDAKARLIK MESLEĞİ”
 
173 yıllık geleneği taşıyan emniyet teşkilatının kamu hizmetleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Emniyet, asayiş hizmetlerinin temsilcisi olan bir kuruluşumuzun kuruluş yıl dönümünde onları yalnız bırakmayıp buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Her görev önemli, kamu görevleri arasında bir ayrım yapmamız mümkün değil; ama emniyet, asayiş hizmetleri birçok göreve verdikleri destek açısından incelendiğinde farklı bir yer tutuyor. Devlet ihtiyacını ortaya çıkaran iki önemli sebep var. Bunlardan bir tanesi toplumda emniyet ve asayişi temin etmek, diğeri de adalet hizmetleri. Bu iki hizmete de destek veren; emniyet ve asayiş hizmetleri ile adli kolluk hizmetlerini yürüten birimlerimiz kamu hizmetleri içerisinde özel bir yer tutuyor. Eğitim hizmetleri önemli; ama emniyet asayiş olmadan eğitimin olmadığını ben üniversite yıllarımda yaşayarak görmüş biriyim. Sağlık hizmetlerimiz önemli; ama emniyet asayiş olmadan onun da yürümeyeceği gayet açık. Din hizmetlerimiz önemli; ama emniyet, asayiş olmadan camimize bile varıp gönül huzuruyla ibadetimizi yapamayacağımız gayet açık. Bu kadar farklı hizmete destek ve omuz veren bir kamu görevinin yürütücüleri olarak emniyetimiz ve jandarmamız farklı bir gurura sahip. Osmanlı’dan devraldığımız bu büyük mirasta büyük bir geleneği oluşturan bu teşkilat, bir sabır ve fedakarlık mesleği olarak toplumun her kesimine dokunan, devleti temsil eden hizmetleriyle önemli bir görevi yerine getiriyor. Bugün bu salonda da gördüğümüz kadarıyla toplumun her kesiminin beğenisini almış bir kamu hizmetinin temsilcileri arkadaşlarımız. Ben 173. yılında polis teşkilatımıza bütün aileleriyle sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Onları bu günlerinde yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Program, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın duasının ardından sona erdi.
 
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.