KÜTAHYA’DA “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ

Gündem Yayın: 07 Haziran 2018 - Perşembe - Güncelleme: 07.06.2018 11:43:34
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2264 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ
5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Kütahya’da Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretiyle başladı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan ile kurum personeli “5 Haziran Dünya Çevre Günü” sebebiyle Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti.

Heyeti makamında kabul eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan’dan bilgiler aldı.

 “ÇEVRE BİLİNCİNDE FARKINDALIK OLUŞMALI”

Çevrenin yalnızca günümüzü değil geleceğimizi de ilgilendiren önemli konulardan biri olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinin çevre bilincinin oluşmasına sağlayacağı katkıya değindi. Çevre konusunda farkındalık oluşması gerektiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Günümüzü, geleceğimizi, sağlığımızı, üretimimizi ilgilendiren bir konu. Her toplumu, her milleti, her devleti ve geleceği ilgilendiren bu konuda mutlaka farkındalığın oluşması lazım. Eğer çevrede eksiklikler olursa tüm bunlarda sıkıntı yaşıyoruz. Çevresel kirlilikler sizin tarımınızı, içme suyunuzu, sağlığını etkiliyor. Dolayısıyla sürdürülebilir bir sağlık, sürdürülebilir bir gelişme için mutlaka çevreyi de hesaba katarak bir şeyler yapmamız lazım. Aksi takdirde sıkıntı yaşamak mümkün. Bu haftalar dolayısıyla inşallah bu bilinç daha da artar ve geleceğe daha ümitli bakmış oluruz” dedi.

“DEVLETLERİN ÜST ANLAŞMALARI VE YARDIMLAŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

Çevre sorumluluğunun her milletin ve her devletin görevi olması gerektiğini kaydeden ve çevre politikalarında devletler arası yardımlaşmanın önemine vurgu yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Burada önemli olan bu işin yaygın halde tutulması ve eksikliğin olmaması çünkü eksiklik diğer yerlere sirayet ediyor. Bütün devletlerin çevreye ait sorumluluğu yerine getirmesi, bir-iki tanesinin getirmemesi diğerlerini kurtarmıyor. Geçirgen bir durum var, bir yerdeki kirlilik orada kalmıyor. Oradan diğer yerlere de sirayet edebiliyor. Dolayısıyla başarılı bir çalışma olacaksa genel manada herkesin uyguladığı bir çalışma olmalı ki sonuç alsın. Bir kısmı yapıyor, bir kısmı yapmıyorsa başarılı bir çevre politikası, başarılı bir çevre düzeni sağlanması mümkün değil. Onun için devletlerin bu konudaki üst anlaşmaları ve yardımlaşmaları çok önemli.  Biz kendi ilimiz açısından baktığımızda da durum aynı. Tarım, sanayi, evsel atıklar, yerel yönetim hizmetlerinde yapılması gereken işler tam yapılmalı ki sonuç alınsın” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan, kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ederek günün anısına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından hazırlanan “Osmanlı İmparatorluğunda Çevre ve Şehir” adlı kitabı takdim etti.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri Tavşanlı Belediyesi tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen “Çevre Şenliği” ile devam etti. 

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliğe Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Stantları ziyaret ederek öğrencilerin çalışmalarını inceleyip bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, çevreye katkılarından dolayı Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’i tebrik edip plaket verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.