KÜTAHYA’DA ÇOCUKLAR CAMİYLE BULUŞTU

Gündem Yayın: 17 Ağustos 2017 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2017 11:29:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2337 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA ÇOCUKLAR CAMİYLE BULUŞTU
Çocukların camiye alıştırılması, milli ve manevi bilgilerin öğretilmesi amacıyla düzenlenen Yaz Kur'an Kurslarının kapanış programı kapsamında Kütahya’da ‘cami-çocuk buluşması’ etkinliği düzenlendi.

Kütahya Müftülüğü tarafından Ulu Cami’de düzenlenen buluşmaya Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, müftü yardımcıları, din görevlileri, Kur’an kurslarında eğitim gören 2 bin 500 öğrenci ile aileleri katıldı.

“CAMİLERİMİZ ÇOCUKSUZ KALMASIN”

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, çocukların geleceğin umudu olduğunu söyledi. Çocukların camiyle, ilimle buluşmasının önemine değinen Hazırlar, “Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki çocuklara kalbimizin süruru, gözümüzün nuru gibi bakmamızı istiyor. Çocuk bizim istikbalimiz, geleceğimiz, geleceğe dair umudumuzdur. O yüzden çocukların camiyle, mabetle, kitapla, ilimle buluşması önemli. Çocuklarımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, emek veren hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Camilerimiz çocuksuz kalmasın. Cenab-ı Hakk çocuğun cıvıltısından, neşesinden camilerimizi mahrum bırakmasın” dedi.

“CAMİLERİMİZ KADINLARA VE ÇOCUKLARA AÇIK OLMALI”

Ulu Cami’nin tarihi bir gün yaşadığına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, camilerin herkese açık olması gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Bugün ilimizin güzide camisi farklı bir gün yaşadı. İnanıyorum ki Ulu Cami yapıldı yapılalı bu kadar çocuğumuzu bir arada görmemiştir. Camilerimiz Kabe’nin, Beytullah’ın birer şubesi. Allah’ın evi olan camilerimiz Allah’ın bütün kullarına, kadınlarımıza, çocuklarımıza açık olması lazım. Yaz döneminde 25 binin üzerinde öğrencimiz 300’ün üzerinde camide bu neşeyi, bu güzelliği yaşattı bize. Bu son programda da bütün çocuklarımızla ilimizin en güzel camisinde bir araya gelerek bu mutluluğu hep birlikte yaşadık. Zamanını ayırıp camilerimizde kurs gören öğrencilerimize, onlara öğretmenlik yapan hocalarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Bu güzelliği yaşamak bizler için de ayrı bir nasipti, ayrı bir kıymetti. İnşallah gelecek yazlarda da camilerimiz çocuklarımızla, kadınlarımızla şenlenecek ve bu güzellikleri hep birlikte yaşayacak, inancımıza ait hususları hep birlikte öğreneceğiz” diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program vaaz, hutbe, ilahiler, salavat ve duayla son buldu. Programın sonunda katılımcılara pilav ikram edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.