KÜTAHYA’DA AĞAÇSIZ MEZARLIK KALMAYACAK…

Gündem Yayın: 26 Mayıs 2017 - Cuma - Güncelleme: 26.05.2017 10:49:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3878 okunma
Google News

 KÜTAHYA’DA AĞAÇSIZ MEZARLIK KALMAYACAK…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sosyal ormancılık sorumluluğu ile kamu alanlarını ağaçlandırmaya devam ediyor. Bu sorumluluk ile Kütahya’da mezarlık ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

“Kütahya’da ağaçsız mezarlık kalmayacak” sloganıyla yapılan çalışmalar kapsamında Kütahya İl sınırları içerisindeki toplam 8 mezarlığa 4 bin 433 adet fidan dikilerek, mezarlıkların daha yeşil olması sağlandı.

Ağaçlandırma Çalışmaları Sürecek

Orman ve Su İş Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çalışmaların sonbahar aylarında da devam edeceğini belirterek “Bakanlık olarak ebediyete irtihal etmiş sevdiklerimize rahmet vesilesi olması adına mezarlık ağaçlandırmalarına bütün yurtta hız kesmeden devam ediyoruz. Ayrıca Peygamber Efendimiz, mezarlığa dikilen her ağacın, mezarda yatanlar için rahmete vesile olacağını ifade ederek ağaçlandırmanın önemini vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

“Sosyal Ormancılık ile Halk-Orman İlişkileri Gelişiyor”

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca çalışmaların pek çok konuda yarar sağladığına dikkat çekerek “Ağaçlandırma çalışmalarında orman rehabilitasyonu, erozyon kontrolü ve mera ıslahının yanı sıra sosyal ormancılık gereği okul, hastane, sağlık ocağı, ibadethane ve mezarlıkların ağaçlandırılması da yapılıyor. Böylece sosyal ormancılık çerçevesinde halk-orman ilişkilerini geliştirerek, ormanlarının önemini vatandaşlarımıza anlatıyoruz”  dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.