Kütahya’da 21 Mart Coşkusu

Gündem Yayın: 23 Mart 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 23.03.2019 13:06:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1738 okunma
Google News

Kütahya’da 21 Mart Coşkusu
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Ağaç Bayramı programını Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlük Bahçesinde gerçekleştirdi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken törenin açılış konuşmasını Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım yaptı. Kayım; “Tüm hafta boyunca ormanları bilinçli kullanmanın ve korumanın önemini değişik etkinliklerle anlatarak tüm insanların ormanlara karşı duyarlı ve bilinçli olmasını sağlamaya çalışacaklarını” ifade etti. Kayım hedeflerinin; Kütahya’nın ve tüm ilçelerinin etrafında yeşil kuşaklar oluşturarak insanlara daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak olduğunu belirterek şunları söyledi. “Suyumuzu, havamızı, toprağımızı, diğer canlılarla paylaştığımız dünyamızı ve ormanlarımızı geleceğe taşımak için hep birlikte çalışmaya ihtiyacımız var. Bu amaçla yaptığımız çalışmalarımızda bizle gönül birliği yapan bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza,  sivil toplum kuruluşlarına ve bütün vatandaşlarımıza katkıları sebebiyle en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Biz Orman Genel Müdürlüğü ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı bir günle sınırlamıyoruz, ormancılık adına çalışmalarımızı her gün sürüyor ve yarınlara yemyeşil bir dünya bırakmak istiyoruz. Bugünde burada siz değerli katılımcılarımız ile birlikte fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Günümüz kutlu olsun.”

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun konuşmalarının ardından Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman 21 Mart Dünya Ormancılık gününü kutladı ve ormanların geleceğimiz için önemini vurgulayarak konuşmalarını gerçekleştirdi.
  
Konuşmaların ardından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile protokol üyeleri tarafından verildi. 
 
Ödül takdiminin ardından Cumhuriyet Ortaokulu Folklor Ekibi gösterilerini sundu. 
 
Ağaç Bayramı Töreni fidan dikim tekniği hakkında Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Ağaçlandırma Şefi Cihan Akbaş’ın bilgi vermesinden sonra Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ile protokol üyelerinin fidan dikmesiyle sona erdi.
 
Düzenlenen törene Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Sağılık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, Orman Bölge Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.