KÜTAHYA'DA 12 BAL ORMANI

Yaşam Yayın: 14 Mart 2017 - Salı - Güncelleme: 14.03.2017 14:49:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4853 okunma
Google News

Doğal enerji kaynağı olan bal; çocuklar, yaşlılar, sporcular, hastalıkla savaşanların yanı sıra sağlıklı insanlar tarafından da severek ve bilinçli olarak tüketiliyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin en önemli halkalarından birini oluşturan Bal Ormanları kurarak toprağı en iyi şekilde değerlendirmeye ve bu önemli besinin vatandaşlara kazanç sağlamasına destek olmaya çalışıyor.

Bal üretiminin hayata geçirilmesi için kurulan bal ormanları sayesinde, hem ormanlarımızın biyolojik çeşitliliğine hem de yöre halkının ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlanıyor.

Orman köylüsünü ekonomik yönden kalkındıran projeleri hayata geçirmeye devam eden Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından il sınırları dahilinde 12 Bal Ormanından biri olan Karsak Bal Ormanına 16.000 adet fidan dikti.

Kütahya ili merkez ilçesi Karsak köyünde 2013 yılında 19 Ha alana kurulan Karsak Bal Ormanına mahlep, alıç, yalancı akasya olmak üzere toplam 16.000 adet fidan dikildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde Domaniç’te 1 adet, Emet’te 1 adet, Gediz’de 2 adet, Kütahya’da 5 adet, Simav’da 2 adet ve Tavşanlı’da 1 adet olmak üzere toplam 12 adet bal ormanı tesis edilmiş, 2017 yılında 2 adet yeni bal ormanının tesis edilmesi planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.