KÜTAHYA 15 TEMMUZ’UN 2. YIL DÖNÜMÜNDE ZAFER MEYDANI’NA AKIN ETTİ

Gündem Yayın: 16 Temmuz 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 16.07.2018 08:32:29
Editör -
Okuma Süresi: 13 dk.
2329 okunma
Google News

KÜTAHYA 15 TEMMUZ’UN 2. YIL DÖNÜMÜNDE ZAFER MEYDANI’NA AKIN ETTİ
Kütahya, Türkiye’nin en karanlık gecesi 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümünde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anmak için Zafer Meydanı’nda bir araya geldi. 

Zafer Meydanında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları Kenan Eskin ile Arif Yalçın, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Barış Karataş, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Genciyle yaşlısıyla ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda tüm şehitler için İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın duasının ardından protokol üyeleri Zafer Meydanı’nı dolduran halka seslendi.

“BUNDAN SONRASINI DA HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım yaptı. Türk Milleti’nin tarih boyunca birçok ihanetin üstesinden geldiğini, bundan sonra da gelmeye devam edeceğini ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, “O karanlık gecede aziz milletimizin kendi öz varlığı, kendi helalini, mallarıyla, tanklarıyla, toplarıyla, tüfekleriyle bu millete pusular kurdular. Şükür Allah’a ki aziz milletimiz bunun da üstesinden geldi. Türk tarihi boyunca milletimiz çok türlü sıkıntıların üstesinden geldi. Allah’ın izniyle bir ve beraber olduğumuz müddetçe bundan sonrasını da hep birlikte atlatacağız. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyoruz” dedi.

“KÜTAHYALI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde o gece yaşanılanları hatırlatan AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, “Hainler, bugün “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” diye tabir ettiğimiz o günkü Boğaz Köprüsü’nü tanklarla işgal edeli tam 2 yıl oldu. Genelkurmay Başkanlığını, Gazi Meclisimizi, Polis Harekat Merkezimizi bombalayalı tam 2 yıl oldu. Bizler darbe olup olmadığını anlamadan gerek siyasi partimizin önüne gerekse Zafer Meydanı’na hiç hesapsız, kitapsız, korkmadan vatanımıza sahip çıkmak üzere bu meydanları dolduralı tam 2 yıl oldu. Hainler biz tanklarla, uçaklarla, askerle, silahlarla çıkarsak bu millet kaçar, korkar sandıkları gibi siyasi hayatı boyunca milletinden başka bir güç tanımamış lideri de kaçar sandı. Cenab-ı Allah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın istikametini bozmasın, ona hayırlı uzun ömürler versin. FETÖ / PYD, PKK bu ülke üzerinde hesap kuran bütün uluslararası emperyalist güçleri milletimizle beraber bertaraf etmeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza nasip eylesin. Kütahyalı olmaktan, sizlerle aynı havayı solumaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

“YENİDEN DİRİLİŞ RUHU CAN BULDU”

Terör örgütlerinin birbirinden farklı olmadığını vurgulayan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “FETÖ’nün de, PKK’nın da, DEAŞ’ın da DHKP-C’nin de karşısında olacağız. Devletimiz 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. 15 Temmuz gecesi kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Dünya tarihinde bir ilki yaşatarak, darbecilere darbe yapan büyük Türk Milleti’nin önünde, bütün dünya saygıyla eğilmiştir. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşu, milletin duruşunun tecellisi olmuştur. Bütün darbe girişiminin şahsına yöneltildiği o anlarda dahi, vakarlı duruşunu koruyarak milletine liderlik etmiştir. Böyle bir lidere sahip olduğumuz için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. İçerdeki ve dışarıdaki vatan düşmanlarının o gece hesap edemedikleri şey,  Allah’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olacağıydı. Rabbimin inayetiyle, o gece Türk Milleti’nin yeniden diriliş ruhu can buldu. 15 Temmuz gecesi okunan selalar yeniden ayağa kalkan bir milletin sembolü oldu” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun konuşması esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Köprüsü'ndeki anma töreninde yaptığı konuşması led ekrana yansıtıldı. Zafer Meydanı’ndaki halk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını alandaki dev ekrandan takip etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 81 MİLYONUN ZAFERİ

15 Temmuz'un 81 milyonun zaferi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün ikinci yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle sizleri muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin aracılığıyla ülkemin dört bir yanındaki vatandaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum. 81 vilayette anma törenlerimiz devam ediyor. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar karşısında kanlarıyla tarih yazan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için şehadete yürüyen tüm kahramanları yad ediyorum. Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin adıdır. 15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır. Bu zaferin sahibi 81 milyonun tamamıdır. Nasıl İstiklal Harbimiz yeni bir dönemi başlatmışsa 15 Temmuz gecesi de ülkemiz için yeni kapılar araladı, milletimizin kardeşliğini pekiştirdi. İnlerine gireceğiz dedik, inlerine girmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

“KÜTAHYA VATANINA SAHİP ÇIKTI”

Kütahya’nın tarih boyunca devletine, milletine ve vatanına sahip çıktığını, 15 Temmuz gecesi de milli iradeye ve hükümetine sahip çıkmak için meydanlara akın ettiğini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Burada hep birlikteydik, 29 gün omuz omuza nöbetteydik. Millet olarak ne zaman yükselişe geçsek şer odakları her zaman üzerimize geldi, oyunlar kurdu. Ne kadar zorluklarla bugünlere ulaşıldığını unutmayalım. Rahmetli Menderes’i, Özal’ı, 28 Şubat’ı, e-muhtırayı, 17-25 Aralık yargıda darbe girişimini unutmayalım. Aklımıza bile gelmeyen, aklımızın almadığı 15 Temmuz karanlık gecesini hiç unutmayalım. O gün milletin tankları, tüfekleriyle milletimizin üzerine yürüdüler. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demediler silah sıktılar. Hainler durmuyordu ama milletimiz ayaktaydı ve tanklara göğüslerini siper ettiler. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bugünlere geldik” dedi.

“BÜTÜN DÜNYA TÜRK BAYRAĞINI BEKLİYOR” 

15 Temmuz’un milletin iradesi üzerinde ipotek kurmaya kalkan vesayet odaklarının yenildiği tarih olduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Türkiye üzerinde uluslararası emperyal güçler vasıtasıyla çeşitli hesaplarda bulunan, kirli emelleri olan kişi ve kurumlara ve bu güçlere karşı bu milletin “dur” dediği ve Başkomutan, Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında sonuna kadar duracağız bir milletin destan yazdığı bir tarih. Devletle millet ilk defa bütün emperyal güçlere karşı ilk defa bir arada durdu. 15 Temmuz diriliş destanını yazan bu büyük milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. İstiklal Marşı’mız bizim ilelebet devam edecek bir devlet duasıdır. Devletimiz ilelebet devam etsin çünkü bu bayrağa dünyanın ihtiyacı var. Bayrağımızın dalgalandığı her bir metrekare toprağa bu dünyanın ihtiyacı var. Bizim bayrağımızın dalgalandığı her yerde huzur, güven, adalet var. Bütün dünya bu bayrağı bekliyor. 

“DEMOKRASİ SEVDALISI, HÜRRİYET AŞIĞI KÜTAHYALILAR”

Daha sonra halka hitap etmek üzere Vali Ahmet Hamdi Nayir çıktı sahneye. Kütahyalılara, “Demokrasi sevdalısı, hürriyet aşığı” diye seslenen Vali Nayir, “Bu sevdanızı göstermek için 1950’li yıllarda nasıl Adnan Menderes’e sahip çıktıysanız milli iradenin sembolü onu gördüyseniz aynı şekilde 2010’lu yıllarda da Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkarak yine milli iradeye sahip çıktığınız için her türlü takdirin ve övgünün üzerinde olduğunuz için sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.

“İHANETİN EN KÖTÜSÜNÜ, SADAKATİN EN GÜZELİNİ GÖRDÜK”

Türkiye’nin bin yıldır ihaneti de sadakati de yaşadığını kaydeden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bazen öyle oldu ki sadakat ve ihanet hepsi aynı geceye de denk gelebildi. 2016 yılının 15 Temmuz’unda da öyle oldu. Devletin vermiş olduğu rütbeleri, üniformaları teröriste karşı kullanacakları yerde bir terör örgütüne, FETÖ’ye destek vermek için kullananları da gördük. Milli iradeye sahip çıkan, ona sadakatle bağlı olan Kütahya’daki bu alanı dolduranlar gibi ülkemizin dört bir tarafında sadakatin en güzelini de gördük. Bu yüzden hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA’DA ORTAYA ÇIKMADILAR, ÇIKAMADILAR”

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan acılara dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, FETÖ’nün Kütahya’da etkili olamadığının altını çizdi. Halkın milli iradeye sahip çıkmak için alanları boş bırakmadığı Kütahya’da görev yapmaktan gurur duyduğuna vurgu yapan Vali Nayir, “İki yıl önce yaşadığımız hadiseden alacağımız çok ders var. Kütahya olarak bizler ihanetin sembollerini kendi ilimizde görmedik, ortaya çıkmadılar, çıkamadılar; ama ekranlarımızda Türkiye’de yaşanılanları, Ankara’da, İstanbul’da yaşanılanları gördük. Milli iradeye sahip çıkmak için yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, Zafer Meydanı’nı doldurdunuz. O zaman bu ülkenin sahiplerinin yalnız olmadığını, Kütahya’dan Zafer Meydanı’ndan da bildirdiniz. Bu yüzden ben sizlere hizmet eden biri olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadım. Zafer Meydanı’nda atanmışıyla, seçilmişiyle, parti ayrımı gözetmeksizin, hep birlikte demokrasiden, milli iradeden yana olduğumuzu 15 Temmuz 2016’da, devamında gelen demokrasi mitinglerinde, birinci yıl dönümünde ve şimdi ikinci yıl dönümünde hep birlikte göstermiş oluyoruz. Ne mutlu bizlere ki bu duygulara sahip insanların oluşturduğu bir Kütahya’yız diye hep birlikte övünüyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’da kahramanlık sergileyenlerin, demokrasi için şehit düşenlerin ve fedakarca alanlara koşanların unutulmayacağını ve unutturulamayacağına değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her şeyden önce 250 şehidimizi unutmayacağız, unutturmayacağız; Allah mekanlarını cennet etsin. 2 bin 200 gazimizi unutmayacağız, unutturmayacağız, millet olarak onları bağrımıza basacağız ve bu duygunun yaşamasını sağlayacağız. Her şeyden önce büyük cesaret, basiret ve feraset gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi vermiş olduğu mücadeleyi unutmayacağımız, unutturmayacağız. Bombaların altında bile Meclise gidip çalışan milletvekillerimizi, Türkiye Büyük Millet Meclisini unutmayacağız, unutturmayacağız. O akşam Kütahya gibi bütün kent meydanlarını doldurup milli iradeye sahip çıkan insanımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şerife ablalar gibi kamyona binip mahallesini meydanlara taşıyanları, Metin kardeşimiz gibi tankların önüne yatıp bu hain darbe girişimini engellemeye çalışanları unutmayacağız. Unutmamamız gereken bu hususlar bizleri millet yapan, geleceğe ait bize güç veren hususlar” şeklinde konuştu.

“DÜŞMANLARIN CESARETİ KIRILIYOR, DOSTLARIN GÜCÜ ARTIYOR”

Zafer Meydanı’nı dolduran halka teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ben bu kalabalığı gördükten sonra inanıyorum ki bu ülkeye ihanet etmek isteyenlerin cesareti kırılıyor, dostlarımızın gücü artıyor ve onlara güven vermiş oluyoruz. Bu duygularla bu alanı dolduran bütün hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Diliyorum ve istiyorum ki bu yaşadıklarımızı bir daha yaşamayalım, bu topraklar üzerinde ilelebet hak ve hakkaniyet hususunda birlik ve beraberlik içerisinde inançlarımızı gerçek kaynağından öğrenerek, kimsenin kulu kölesi olmadan yaşayalım. Hepinize saygı sunuyorum, iyi ki varsınız iyi ki buradasınız” diye konuştu.

Darbe girişiminin gerçekleştirildiği gece saat 00.13’te tüm illerde olduğu gibi Kütahya’da da sela okundu, şehitlerin isimleri hep bir ağızdan söylendi.

15 Temmuz şehitleri için okutulan hatimlerin duasının da yapıldığı anma gecesinde Evliya Çelebi Mehteran Takımı gösterisini sundu, Esat Kabaklı ile Orhan Hakalmaz konser verdi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.