KURULUŞUN BEŞİĞİ DOMANİÇ

Gündem Yayın: 25 Eylül 2018 - Salı - Güncelleme: 25.09.2018 19:13:45
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2494 okunma
Google News

“KURULUŞUN BEŞİĞİ DOMANİÇ” SERGİSİ AÇILDI
Sosyal proje kapsamında KÜSAD bünyesindeki sanatçıların hazırladığı “Kuruluşun Beşiği Domaniç” sergisi sanatseverlerle buluştu.
 
Kütahya’nın Domaniç ilçesinin tarihi ve doğal güzellikleri, turistik değerleriyle tanıtılarak turistik ve ekonomik gelişmesine katkı sağlamak amacıyla KÜSAD tarafından hazırlanan ve Kütahya Valiliği, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya İl Özel İdaresi, Domaniç Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) iş birliğinde hayata geçirilen “Kuruluşun Beşiği Domaniç” projesi kapsamında KÜSAD’a bağlı 28 sanatçının 74 eseri Sera AVM’de beğeniye sunuldu.
 
Sergi açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Domaniç Kaymakam Vekili Hasan Raşit Taşkın, Domaniç Belediye Başkanı Saffet Acar, KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
 

“DÜNYAYA TANITMALIYIZ”
 
Serginin Domaniç’in tanıtımına sağlayacağı katkıya değinen Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Çok güzel topraklarda yaşıyoruz. Bunun içerisinde Domaniç bir başka öneme sahip. Domaniç’i yalnızca Türkiye’de değil dünyada tanıtmalıyız. Bunu topluma yaymanın en güzel aracı olarak da sanatı gördük. Bu sergi Domaniç değerimizi tüm Türkiye ve dünyaya tanıtacak özellikte. Her kim bu projeye gönül verdi desteklediyse yürekten şükranlarımı sunuyorum ama en önemli teşekkür sanatçılarımıza” dedi.
 
“BU ESERLERİ ORTAYA KOYMAK HER İLE NASİP OLMAYAN BİR DURUM”
 
Daha sonra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu söz aldı. Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Saraçoğlu, “Kütahya kuruluşun ve kurtuluşun diyarı diyoruz ve bu sadece söylemden ibaret olmamalı. Bu sergi bu yolda atılan önemli bir adım. Sanatçıya sahip çıkmamız gerektiğini seçildiğimiz günden beri dile getiriyoruz ve imkanlar ölçüsünde de yapmaya gayret gösteriyoruz. Kütahya, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girdi. Bu eserleri ortaya koymak her ile nasip olmayan bir durum. Bu sergi de onlardan bir tanesi” dedi.
 
“İŞ BİRLİĞİNİN GÜZEL BİR ÖRNEĞİ”
 
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı yolunda ihtiyaç duyulan birlikteliğin sağlanması neticesinde ortaya çıkan serginin Kütahya’ya sağlayacağı katkılardan söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Geçmişte uzun tartışmalar olmuştur. Sanat, sanat içindir; sanat toplum içindir diye. Bugün ben kendi tarafımın daha güçlü olduğunu htim, sanat toplum içindir düşüncesini savunan birisi olarak. Sanatçılarımız elbette sanatlarını düşünecekler ama içinden çıkmış oldukları toplumun da bir parçası olarak toplumsal sorumluluklarını da hissedecekler. Bugün onun bir göstergesi olarak çok güzel bir iş birliğiyle hazırlanan, her kesimin, kamunun, sanatçıların, yerel yönetimin destek verdiği bu çalışmanın ilkini Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenliklerinde, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte açtık. Devamı olacak burada ve diğer büyükşehirlerimizde Kütahya ve Domaniç’in tanınmasına katkısı olacak bir çalışma olacak. UNESCO sürecinde bizim ihtiyaç duyduğumuz bir birlikteliğin güzel bir örneği olacak burada. İnşallah devamı gelecek. Emek veren bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kesti. Vali Nayir, açılış sonrası eserleri tek tek inceleyerek sanatçılardan bilgiler aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.