KURUÇAY VE HİSARCIK KÖPRÜLERİ YENİLENİYOR

Gündem Yayın: 09 Aralık 2016 - Cuma - Güncelleme: 09.12.2016 12:33:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4644 okunma
Google News

 

    Kütahya'nın Hisarcık ve Kuruçay köprülerinde yenileme çalışması yapılacak. 

Güzergahlarda yenilenen yol çalışmaları sonrasında köprülerde de yenilik yapılacağı bilgisi Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu tarafından yapılan yazılı açıklama ile bildirildi. 

Kavuncu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; 

" Tavşanlı-Kuruçay Beldesi yolu geçtiğimiz yıl içinde genişletilerek güvenli hale getirilmiş, bu yıl içinde de sıcak asfalt kaplama ile konforlu bir ulaşım imkanı sağlamıştı. Ancak yol üzerinde bulunan Kuruçay Köprüsü görüş mesafesini kısıtlıyor olması, genişliğinin yeterli olmayışı ve viraj önünde yer alması gibi nedenlerle sürücüler için hala bir risk teşkil etmekteydi. 

Kuruçay köprüsü ile ilgili yapılacak çalışmaları belirlemek üzere Karayolları bölge müdürlüğünden bir ekip ile bir değerlendirme yapmıştık. Bu değerlendirmenin neticesinde trafik için olumsuzlukları ve riskleri gidermek üzere yeni bir köprünün yapılmasının aynı şekilde Hisarcık İlçemizin Karşıyaka Mahallesinde de bulunan Hisarcık Köprüsünün mevcut problemler nedeniyle yenilenmesinin uygun olduğuna karar verilmişti.
    Aradan geçen süre içerisinde köprü projeleri yapıldı, yatırım ödeneği çıkarıldı ve ihale süreci tamamlandı. Buna göre Kuruçay’a 14 m. genişliğinde, 91 m. uzunluğunda, gidiş ve geliş şeritlerinin yanı sıra her iki yanda yaya geçidi olan, Hisarcık ilçemize 15 m. genişliğinde, 31 m. uzunluğunda, gidiş ve geliş şeritlerinin yanı sıra her iki yanda yaya geçidi olan yeni iki köprü yapılacak. İhale süreci tamamlanan yeni köprü için yüklenici firma ile sözleşme yapıldı, imzaları atıldı. 5,5 milyon liraya mal olacak köprüleri yüklenici firma 400 günde tamamlayacak. Bugünler inşaat için uygun bir sezon olmadığı için çalışmalara hava durumu müsaitliğine göre önümüzdeki bahar başlangıcında başlanacak.
    Kuruçay beldemiz ve Hisarcık İlçemiz için önemli bir güvenlik ve seyahat konforu sağlayacak bu projelerin yatırıma dönüşmesini sağlayan Karayolları Bölge Müdürlüğümüze, Ulaştırma Bakanlığımıza,  hayata geçmesi sürecinde destek olan Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimi sunarım. Yeni köprülerin kazasız günlerde kullanılmasını temenni eder Yüce Mevla’dan hemşehrilerimiz ve ilimiz için hayırlı olmasını dilerim.  "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.