Kurbandan önce kaçan dana 2 hafta sonra yakalandı

Yaşam Yayın: 29 Eylül 2016 - Perşembe - Güncelleme: 29.09.2016 16:19:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3927 okunma
Google News

Kurbandan önce kaçan dana 2 hafta sonra yakalandı

Tuna İŞLEYEN 

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Kurban Bayramından birkaç gün önce kaçan dana önceki gün yakalandı.

Beyköy Mahallesinde Kurban Bayramından önce hayvan pazarından alınan kurbanlık dana kaçtıktan 2 hafta sonra bulundu.

Beyköy Mahallesinde ikamet eden Yakup Hakarayan’a ait yaklaşık 200 kiloluk kurbanlık dana Tunçbilek Beldesi İlet Mahallesinden yaklaşık 7-8 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda bulundu.

Tunçbilek Belediyesi zabıta ekiplerinden de yardım istenmesi ile 3 adet uyuşturucu iğne atılarak yatıştırılan dana, sahipleri tarafından yakalandı.

Kurbanlığı yakalayanlardan Mehmet Hakarayan güçlükle yakaladıkları dana hakkında şunları söyledi;

 “ Kurbandan 3 gün öncesi Pazar yerinden Simavlı bir arkadaştan almıştık. Tahminim hiç bağlanmadığı için hayvan arabadan indirirken sıkıntı yaşadık. 3 kişinin hakkından geldi ve kaçtı. Kurbanda başka bir dana aldık. Bu hayvanı hemen hemen hergün aradık. Daha sonra bir çoban arkadaş telefonla arayarak hayvanı gördüğünü söyledi.  Sonra amcaoğulları ve arkadaşlarla ormana giderek bulduk ve 3 uyuşturucu iğne atarak yakalayarak getirdik.”

Kurbanlık danayı yakalayanlardan İdris Hakarayan ise; “ Hayvanın kaçtığını öğrendik. Aramalarımız oldukça uzun sürdü. Amca oğlu danayı aramaya giderek bulduğumuzda kafa kafaya geldi ipinden yakaladı. Ben de eski güreşçilerdenim. Güreş tekniklerini kullanarak iki üç kişi danayı devirdik ve dana kaçtığına pişman oldu.” dedi.

Dana sahibinin yakınlarından Abdullah Hakarayan; “ Oğlanlarla hemen hemen her gün ormanlık alana gittik.  İki saat, üç saat bazen dört saat aradığımız günler oldu. Danayı yakaladıktan sonra azıcık güreşmişler de. Kaçırdık ama yerine kurbanlık aldık.” diyerek yaşadıkları zorluğu dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.