Kur’an’a Adanmış “42 YIL”

KAVAKLI KUR’AN KURSU’NDA 42 YILLIK EĞİTİM HAYATINDA 500’DEN FAZLA HAFIZ YETİŞTİRMİŞ, BİRÇOK GENCE KUR’AN EĞİTİMİ VERMİŞ SEYİT AHMET ÖZDEMİR ULU CAMİİ’DEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Gündem Yayın: 20 Aralık 2016 - Salı - Güncelleme: 20.12.2016 09:58:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3695 okunma
Google News

 

Tavşanlı sevilen bir eğitimcisini son yolculuğuna uğurladı. Kavaklı Kur’an Kursu’nda 42 yılı aşkın süredir gençlere hafızlık ve Kur’an eğitimi veren, son 15 gündür rahatsız olan ve Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Seyit Ahmet Özdemir önceki gün gece hayatını kaybetti.

Ulu Camii’de geniş bir katılımla ilçe müftüsü Mecit Amil’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Tavşanlı Asri Mezarlığı’na defnedilen Özdemir’in öğrencileri ve dostları gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazına Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ile Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler’de katıldı. 

 Seyit Ahmet Özdemir Kimdir ?

Tavşanlı  27.05.1942 doğumlu. İlkokulu bitirdikten sonra hafızlığını Kütahya Mollabey Kur’an Kursu’nda Küçük Hüseyin diye tanınan Hüseyin Hoca Efendi’de tamamlamıştır. Askerlik dönüşü 07.12.1964 tarihinde Tavşanlı Kavaklı Kur’an Kursu’nda göreve başladı. Aralıksız 28 yıl Kavaklı’da görev yapan Seyit Ahmet Özdemir bu süre zarfında 500’den fazla hafız yetiştirmiş, yüzlerce öğrencinin de Kur’an hocalığını yapmıştır.

16.09.1992 tarihinde emekli olduktan sonra 4 yıl Ulu Camii’de Vekil İmam Hatiplik yapmış, Kavaklı Kur’an Kursu’ndan ve öğrencilerinden kopamamış, Kavaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinde görev almıştır. Son dönemde  aynı derneğin başkanı olarak Kavaklı Kur’an Kursu’na ve Kur’an’a hizmet etmeye devam etmiştir. Seyit Ahmet Özdemir evli ve 2 çocuk babasıdır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.