KÜMAŞ VE FERLA TİFTİK TOPS ÜRETİM FABRİKALARINA ZİYARET

Ekonomi Yayın: 22 Ekim 2017 - Pazar - Güncelleme: 22.10.2017 14:44:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4738 okunma
Google News

VALİ NAYİR’DEN KÜMAŞ VE FERLA TİFTİK TOPS ÜRETİM FABRİKALARINA ZİYARET
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir iş dünyasına gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.
  
Fabrikaları ve üretim alanlarını yerinde gören, işverenlerle ve personellerle görüşen Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu kez 2. OSB’de faaliyet gösteren Kümaş Manyezit San. A.Ş. Manyezit Levha Üretim Tesisi ile Ferla Dış Ticaret ve Pazarlama Tiftik Tops Üretim Fabrikasını ziyaret etti. 

Kümaş Manyezit San. A.Ş. Manyezit Levha Üretim Tesisini ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Genel Müdür M. Şevket Erol, Manyezit Levha Fabrika Müdürü Serkan Tetik, Teknik Hizmetler ve İş Güvenliği Grup Müdürü Cem Alaybeyoğlu ile İnsan Kaynakları Yöneticisi Duygu Doğan tarafından karşılandı.

Üretim tesisini inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir yetkili isimlerden bilgiler aldı, personelle görüştü. 

Genel Müdür M. Şevket Erol, 2017 yılı Ocak ayında üretime başlayan üretim tesisinde 50 kişiye iş imkanı sağlandığını aktardı. Erol, “Manyezit esaslı ısı yalıtımı ve A1 yanmaz yapı levhası üretiyoruz. İç ve dış cephe kaplamasında yangın yalıtımı, ses, su ve nem koruma özelliği bulunan ürünümüz müşteriye sunuluyor. Çok farklı kullanım alanları olan bu malzeme yanmıyor, ısıya dayanıklı ve Türkiye’de yeni bir ürün. İngiltere, Estonya, İsrail, Lübnan, İspanya, Rusya, Irak ülkelerine de ihracat yapıyoruz” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ferla Dış Ticaret ve Pazarlama Tiftik Tops Üretim Fabrikası ziyaretinde Genel Müdür Mesut Yıldırım, şirket kurucularından Gülümser Yıldırım ile Elif Yıldırım tarafından karşılandı. 

Üretiminin yüzde 90'ını Almanya, İtalya ve İngiltere’ye ihraç ettiklerini dile getiren Ferla Dış Ticaret ve Pazarlama Tiftik Tops Üretim Fabrikası Genel Müdürü Mesut Yıldırım 1988 yılında kurulan Ferla’nın Kütahya üretim tesisinin Eylül ayında faaliyete geçtiğini söyledi. Yıldırım, tiftik tops, yıkanmış tiftik, yün tops ile yıkanmış tops üretilen ve 9 kişinin istihdam edildiği Kütahya fabrikasında orta ve uzun vadede üretim ve ihracatı artırmayı, istihdam edilen kişi sayısında ise 200 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Dünya ülkelerine ihracat yapan iki fabrikanın da Kütahya’da üretim yapmasının önemli olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ziyaretlerimizde üretimi inceledik, çalışmaları yerinde gördük. İş adamlarımızın beklentilerini, varsa eksiklerini ve onlar için neler yapabileceğimizi görüştük, istişarelerde bulunduk. Kütahya ve Türkiye ekonomisine katkı sunan tüm iş adamlarımıza teşekkür ediyor ve her zaman destekçileri olduğumuzu bilmelerini istiyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.