Kümaş’tan Dev Destek

Gündem Yayın: 13 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 13.11.2019 15:54:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3337 okunma
Google News

Kümaş’tan Dev Destek

Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük manyezit üreticisi olan KÜMAŞ, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Geleceğe Nefes’ adlı kampanyaya 5 bin fidanla destek verdi

‘Geleceğe nefes’ projesi kapsamında Kütahya’da belirlenen 25 noktadan biri olan KÜMAŞ’ta 5 bin fidan dikildi. Fidan dikim törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç, KÜMAŞ Genel Müdürü Levent Sipahi, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, KÜMAŞ çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KALAYCI’DAN KÜMAŞ’A ÖVGÜ

Fidan dikiminin öneminden bahsederek sözlerine başlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Türkiye çapında 11 milyonun üzerinde fidanın toprakla buluştuğunu belirtti. Dikimin gerçekleştiği maden ocakları rehabilitasyon sahasının sahibi olan KÜMAŞ hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kalaycı, “Şu anda Kümaş bünyesinde 350 çalışanın olduğunu öğrendim. Kısa sürede bu sayının 550’ye ulaşacağını söylediler. Çok memnun oldum. Bizim isteğimiz de bu. Madencilik ülkemiz için çok önemli. Kümaş’ta Türkiye’nin bu anlamda en büyük manyezit kaynaklarını işletiyor. Kendilerine başarılar diliyor bu faaliyeti organize ettikleri için kendilerini kutluyorum” dedi.

 Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük manyezit üreticisi olduklarına dikkat çeken KÜMAŞ Genel Müdürü Levent Sipahi ise, faaliyet sahalarının ağaçlandırılması konusunda pek çok çalışma gerçekleştirdiklerini vurguladı. “Ülkemize manyezit gibi bir zenginliği kazandırırken, bir yandan da sahip olduğumuz doğanın en büyük hazine olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz” diyen Sipahi, “Sürdürülebilirliği entegre şekilde ele alıyor ve sosyoekonomik alanda da değer yaratmaya odaklanıyoruz. Yıldız Holding’in bütünleşik sürdürülebilirlik yaklaşımı, tüm şirketlerimizde olduğu gibi, Kümaş’taki iş süreçlerimize yön veriyor” ifadelerini kullandı. Vali Yardımcısı Ali Bezirgan da, gerçekleştirilen proje ile ülkenin doğal kaynaklarının artırılabileceğini ifade etti. Törenin sonunda Levent Sipahi, Bakan Yardımcısı Kalaycı’ya manyezitten yapılan Türk bayrağını takdim etti.  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.