Kümaş Geleceğe Nefes Vermeye Devam Ediyor

Gündem Yayın: 12 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.11.2020 12:06:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1026 okunma
Google News

 

 

Kümaş Geleceğe Nefes Vermeye Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde ilki geçen yıl düzenlenen ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasına Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük manyezit üretim şirketi Kümaş Manyezit, bu yıl yine destek verdi. Etkinlik kapsamında Kümaş fabrika alanına ve Ayvalı maden sahasına toplam 36 bin 500 fidan dikildi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen Geleceğe Nefes kampanyasına Kümaş, fabrika alanında ve maden sahasında toplam 36 bin 500 fidan dikerek destek verdi. Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Garnizon Komutanı Necati Gündüz ve çok sayıda davetli katıldı.

“Pandemi Doğaya Karşı Sorumluluğumuzu  Gözler Önüne Serdi” 

Törende konuşma yapan Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi şunları söyledi: “Kümaş ailesi olarak geçen yıl Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin Geleceğe Nefes sloganıyla yurt genelindeki 2 bin 23 lokasyonda 11 milyon fidanı toprakla buluşturma hedefine, 500 çalışanımızla 5 bin fidan dikerek katkı sağlamıştık. Bu yıl da kampanyaya hem fabrikamız hem de maden sahamızda diktiğimiz fidanlarla destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle bu yıl yaşadığımız pandemi koşulları tüm dünyada doğayı korumanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Madencilik faaliyetlerimizde toprağın yapısını korumak önceliğimiz. Ülkemize manyezit gibi büyük bir zenginliği kazandırırken, aynı zamanda doğaya duyduğumuz saygıdan ödün vermeden, gelecek nesillere nefes alabilecekleri daha yeşil bir dünya bırakmayı hedefliyoruz.”


Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş Hakkında:

Kütahya-Eskişehir-Bilecik üçgeninde yer alan doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandırmak, demir-çelik, çimento vb. sektörlerin ithalat bağımlılığını kesmek ve bu alandaki ihracatı başlatmak amacıyla 1972 yılında halka açık bir anonim şirket olarak kurulmuştur. 1976 yılında sinter manyezit üretimine başlaması, 1990 yılında kurulan tuğla fabrikası ile entegre kuruluş haline gelmesi ve 2008’de fused manyezit üretimine başlaması ile büyüme serüvenini devam ettirmiştir. Günümüzde, yüksek kaliteli mikrokristalin kristal yapısı ile ün yapmış olan doğal manyezit cevherinden ürettiği sinter manyezit, fused manyezit, fused oksikrom ve kalsine manyezit türevi ürünleri endüstriyel hammadde olarak piyasaya sunan Kümaş, aynı zamanda da tuğla ve harç tesislerinde nihai ürün olarak manyezit, dolomit ve alümina esaslı refrakter tuğla ve harçları üreten entegre bir fabrikaya sahip.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.