Kültürlerin Birleştirici Gücü Ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı

Gündem Yayın: 28 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 28.02.2019 10:49:10
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1810 okunma
Google News

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Uluslararası Çalıştayı” başladı.
 
26 ülkeden 70’e yakın üniversitenin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen DPÜ Eğitim Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen çalıştayın açılışına; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, DPÜ Gelişim Stratejileri Araştırma Merkezi (GESAM) Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık ve çok sayıda akademisyen katıldı.
 
“ÇALIŞTAY ÖNEMLİ BİR AMACA HİZMET EDECEK”
 
Çalıştayın açış konuşmasını yapan DPÜ GESAM Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık, çalıştayın tatmin amaçlı yapılmadığını çok önemli bir amaca hizmet ettiğini söyledi. Cırık, “Bugün kültürlerin birleştirici gücü çalıştayı diyoruz ama burada elde edeceğimiz sonucun bize bağlı olduğunu düşünüyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde çatışmalar devam ederken bu çalıştayın kültürlerin birleştirici gücüne odaklanarak çok önemli bir amaca hizmet ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
 
“TÜRKİYE'NİN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNE İNANIYORUM”
 
Çalıştayın düzenlenmesine katkı sunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile DPÜ’ye teşekkür eden Ürdün Middle East University Rektör Yardımcısı Mahmood Hussein Al-Wadi Al-Wadi, bu gibi çalıştaylarla Türkiye'nin önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğine inandığını söyledi.
 
“ÖNERİ VE BEKLENTİLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
 
Katılımcılara teşekkür eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, “Burada düzenlenen etkinliğin katılımcı ülkeler ve üniversiteler arasında akademik iş birliğine vesile olmasını diliyor; birlik ve beraberliğin kalıcı hale getirilmesi, eğitim öğretim alanında iş birliği yapılması konusunda ve çalıştay sonucunda ortaya çıkacak öneri ve beklentilerin hayata geçmesi için YÖK ile koordineli bir şekilde büyük bir çaba göstereceğimi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.
 
“BİRBİRİMİZİ TANIDIKÇA GÜÇLENECEĞİZ”
 
Daha sonra katılımcılara hitap etmek üzere Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman söz aldı. Çalıştayın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Vali Toraman, “Bu geliş ve gidişleri önemsiyor, artırılmasını temenni ediyoruz. Birbirimizi tanıdıkça, konuştukça, istişare ettikçe daha da yakınlaşacak, gücümüzü daha artıracağız. Büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Biz, kendimizi ve medeniyetimizi tanıdıkça gücümüzü daha da artıracağız. Uzak coğrafyalardan bu coğrafyalara müdahalelere gerek olmadığını, bizim birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde ilerleyebileceğimize, kalkınabileceğimize olan inancımı vurgulamak istiyorum.
 
“İLERİYE DOĞRU GİTMEK İÇİN BİR FIRSAT”
 
Çalıştayda elde edilecek sonuçların üniversitelere önemli katkılar sağlayacağına değinen ve öğrenci değişim programlarına dikkat çeken Vali Dr. Ömer Toraman, “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde diğer alanlarda olduğu gibi özellikle yükseköğrenim alanında da hem altyapı hem de öğrenci sayısı itibarıyla çok ciddi mesafeler kat ettik. Bu ilim yuvalarında ilim faaliyetlerini sürdüren kıymetli akademisyenlerimiz hem ülkemize hem insanlığa katkıda bulunuyorlar. Benzer faaliyetleri yürüten misafir üniversitelerimizin de aynı gaye ve çaba içerisinde olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla biz güçlerimizi birleştirerek iş birliğimizi ve iletişimimizi artırarak gücümüze güç katabiliriz. Öğrenci değişimleriyle bu oluşan altyapıdan azami derecede istifade etmek için gayret göstermeliyiz. Bu anlamda yeterli olduğumuzu düşünüyorum. Bu çalışmada bu konuların detaylı olarak ele alınacağını, iş birliği sahalarının nasıl daha da geliştirilebileceği konularının görüşüleceğini tahmin ediyorum. Ümit ediyorum ki bu çalıştay maksadı doğrultusunda neticelenir. Burada belirlenecek, görüşülecek konular, atılacak adımlar inşallah akademik anlamda üniversitelerimizde de daha ileriye doğru gitmek için bir fırsat olacaktır” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Kaan Erarslan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göktay Ediz'in yönetiminde yabancı üniversitelerin temsilcilerinin kurumlarını ve iş birliği olanaklarını tanıttığı oturum ile devam eden çalıştayın 28 Şubat’ta sona ereceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.