KULE'DE BİR KADIN

KULE'DE BİR KADIN

Yayın: 22 Eylül 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 22.09.2014 06:30:36
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
23879 okunma
Google News

Orman Kulesinde Bir Kadının Hikayesi…

Yangın gözetleme kulelerinde muhtemel orman yangınlarına karşı 24 saat süreyle görev yapan gözetleyicilere moral açısından destek veren Bölge Müdürü İbrahim Ergüven; Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü kulelerinde idi.

88 yılından bugüne kadar Orman Bölge Müdürlüğünün kadrolu personeli olarak çalışan İsmiye Saltan ve eşi eski Orman işçilerinden Baki Saltan, yıllara yaydıkları öyküleri ile Yangın gözetleme Kulesinde görev yapmaya devam ediyorlar.

Bölge Müdürü İbrahim Ergüven; Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Karabağ kulesinde bayram, tatil demeden, görev başında olan İsmiye Saltan ve Baki Saltan’ı ziyaret etti.

Yılların kazandırdığı tecrübe ve sorumlulukla; orman yangınları konusunda en önemli yerde görev alan İsmiye Saltan, kendi hikayesini anlatırken yaşanan onca zorluğa rağmen, kulede; bir bayan olarak aynı zamanda bir anne olarak çalışmanın kendisinde bıraktığı haklı gururu ve hayatındaki etkilerini anlattı.

İsmiye Saltan; her mesleğin zor yanları olduğu gibi orman işçiliğinde de belirli dönemlerde zorlu sınavlardan geçtiklerini söylerken, ormanların çok değerli olduğunu ve görevlerini en iyi şekilde yapmak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanların korunmasında önemli görevler üstlenen yangın işçilerimizin emeği bizler için çok değerli diyen Bölge Müdürü İbrahim Ergüven; “Ormanlarımızı muhafaza etmek, korumak, geliştirmek bizim boynumuzun borcu. Çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak istiyorsak, ormanlarımıza sahip çıkmalı ve daha duyarlı olmalıyız. Orman yangınlarının erken tespiti ve küçükken söndürülebilmesi, hızlı ve etkin müdahale için, yangın gözetleme kulelerimize önem veriyor, personelimizi her anlamda destekliyoruz. Yapılan istatistiklere göre orman yangınlarının %95'inin insan eliyle çıktığını bilmekteyiz. "Her şey bizim elimizde" . 24 saat gözetlediğimiz ormanlarımızı vatandaşlarımızın da sahiplenmesini ve daha dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

Bölge Müdürlüğü olarak kulelerde ve yangın ekiplerinde çalışan personelimize en iyi imkanları sunma gayreti içindeyiz. Bu eski kulemizin yanına daha modern ve daha güzel bir kule inşaa ettik, bitince inşallah daha rahat edeceksiniz. Bunda sonra da sizden istediğimiz, bu güne kadar yaptığınız gibi bundan sonrada çok dikkatli bir şekilde ormanlarımızı gözleyeceksiniz. Sizin bir dakika bile yangını erken haber vermeniz çok şeyi değiştirir. Bu gayretinizde eksilme olmasın” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.