KSBÜ’DE hemşirelik haftası kutlandı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ‘’Hemşirelik Haftası’’ kapsamında farklı etkinlikler düzenlendi. Rektör Kavuncu hemşirelerin önemini vurgulayarak, ‘’Hemşirelerin mesleklerine hangi duygularla sarıldıklarını iyi biliyoruz. Bunun adı özveridir, merhamettir ve şefkattir.’’ dedi.

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 16.05.2019 09:55:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2652 okunma
Google News

KSBÜ’DE hemşirelik haftası kutlandı

 

KSBÜ (Kütahya)- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde ‘’Hemşirelik Haftası’’ kapsamında farklı etkinlikler düzenlendi. Açılış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Rektör Kavuncu, ‘’Öncelikle Hemşirelik Haftası için etkinlikler organize eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Betül Yavuz ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Caner Aksoy olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etmek istiyorum. Hemşirelik denince aklıma ilk beyaz renk geliyor. Gerçi önlüklerin rengi değişti. Farklı renklerde önlükler var şimdi. Ama bizim algımızda beyaz önlükler kalmış. Beyaz temizliği ve saflığı temsil eder. Hemşirelik tam da bu karakteristik özellikleri gerektiren bir meslektir. Biz sağlık sektöründe olduğumuzdan dolayı hemşirelerin mesleklerini nasıl önem verdiğini biliyoruz. Birlikte acil serviste görev aldık veya nöbetler tuttuk. Hastalarla iyi günde veya kötü günde yanlarında olduk.  Hemşirelerin mesleklerine hangi duygularla sarıldıklarını iyi biliyoruz. Bunun adı özveridir, merhamettir ve şefkattir. Örnek olarak hemşire Ayşe Balıkçı’yı gösterebilirim. Eşi bir trafik kazası sonucu bitkisel hayata girdikten sonra hem ona özenli bir şekilde bakmaktadır (4.5 yıldır)  hem de kendi mesleğini en iyi şekilde yerine getirmek için elinden geleni yapmıştır.  Ayşe Hanımı burada tekrar tebrik etmek istiyorum. Hemşirelik mesleğinin karakteristik özelliklerini sembolize eden bir hemşiremiz. Tüm hemşirelerimizin Hemşirelik Haftası’nı tekrar kutlarım.’’ ifadelerini kullandı.  KSBÜ Rektörü konuşmasının ardından, Ayşe Balıkçı’ya çiçek takdim etti. Ayşe Balıkçı ayrıca anlattığı hayat hikayesi, salondan büyük alkış aldı. 

KSBÜ’de Hemşirelik Haftası’nı kutlamak için Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Doç. Dr. Gönül Özgür ve Dr. Öğr. Üyesi Fahriye Vatan da geldi. İki bilim insanı, KSBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin organize etmiş olduğu etkinlikleri çok beğendiklerini dile getirdiler. KSBÜ Hemşirelik Fakültesi 1. Sınıf öğrencisi Ayşenur Akkaya ise söylediği türkülerle, başta Rektör Kavuncu olmak üzere izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Hemşirelik Haftası için farklı kategorilerde yarışmalar da düzenlendi. Sıralamaya giren öğrenciler ödüllerini aldılar. Son olarak toplu fotoğraf çekildi ve ardından ve edildi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.