KÖYDES UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Gündem Yayın: 29 Eylül 2017 - Cuma - Güncelleme: 29.09.2017 12:05:10
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3068 okunma
Google News

KÖYDES UYGULAMA VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kaliteli ve standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köy atık su altyapısının iyileştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi programı ve uygulama durumu 2017 yılı son toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, ilçe kaymakamları ile ilgili daire müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir toplantı hakkında bilgiler verdi. Vali Nayir, “2017 yılı için gönderilen 20 milyon 330 bin 959 TL ödeneğin yılın bu ayına kadar hangi aşamaya geldiği, aksayan bir işimiz var mı bunları bir değerlendireceğiz. Bakanlığımız belli periyotlarla, KÖYDES çalışmalarının bu komisyon aracılığıyla gözden geçirilmesini istiyor. Faaliyet zamanımızın da sonuna doğru yaklaşıyoruz. Yapılacak bir sunumla ilçe bazında ve konu bazında içme suyu, yol, kanalizasyon gibi başlıklar altında bugüne kadar yapılan çalışmaları biz size sunmuş olacağız” dedi.

Vali Nayir’in konuşmalarının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, 2017 yılı KÖYDES ödeneklerinin dağılımı, tamamlanan ve devam eden yatırımlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Koyak, “2017 yılında 20 milyon 330 bin 959 TL ödenek aktarılmıştır. Toplamda 115 milyon 770 bin TL ödenek aktarılmıştır. 789 adet yol projesi uygulanmış, 1 milyon 651 km. yol asfaltlanmıştır. 756 adet içme suyu, 7 adet sulamam, 277 adet kanalizasyon projesi uygulanarak ihtiyaçlar giderilmiştir. 2017 yılı KÖYDES programı kapsamında sektörel bazda köy yollarına 11 milyon 824 bin 50 TL, içme sularına 6 milyon 635 bin 361 TL, ortak alıma 1 milyon TL, kanalizasyona 808 bin 160 TL ödenek ayrılmıştır” diye konuştu.

Uygulama durumları hakkında da katılımcıları bilgilendiren Murat Koyak, köy yollarında 37 projeden 26’sının tamamlandığını, içme suyunda 99 projeden 86’sı bitirildiğini, atık su projesinde ise 12 projeden 6’sının tamamlandığını aktardı. 

Genel uygulama durumuna dair bilgileri de paylaşan Murat Koyak, 118 projenin tamamlandığını, 25 projenin devam ettiğini, 1 projenin ihale aşamasında olduğunu, 1 projeye henüz başlanılmadığını, 3 projenin ise iptal edildiğini açıkladı. 

“BİRÇOK ŞEHİRE ÖRNEK OLACAK BİR BAŞARI”

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak’ın ardından projeleri değerlendiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, ödeneklerin yerinde, zamanında kullanıldığını ve başarıya ulaşıldığını kaydetti. Kütahya’nın birçok ile örnek olabileceğini vurgulayan Vali Nayir, “Bu başarıda çok büyük paydaşlar var. İl Özel İdaremizin yöneticileri, merkez ilçede Vali Yardımcımız, ilçelerde kaymakamlarımız, İlçe Özel İdare yetkilileri, Köylere Hizmet Götürme yetkililerimiz mutlaka bu takibi sağlayarak, geldiğimiz noktanın oluşmasında katkı sağlamışlardır. Teşekkür ediyorum. Bize büyük destek veren İl Genel Meclisi Başkanımız Musa Yılmaz’a teşekkür ediyorum. İl Özel İdaremiz, ilkeleri ve prensipleri iyi yerleştirmiş. İl Özel İdaresinin ve KÖYDES bütçesindeki başarımız birçok ile örnek olacak bir başarı. Köylerimizi gittiğimizde görüyoruz şehirden farkı yok. Artık çöpü alınan, yolları sıcak asfalt olan, kilitli parkesi olan köylerimiz var. Geldiğimiz nokta iyi inşallah bu sene olduğu gibi gelecek sene de bu miktarda artış devam eder ve biz de yapacağımız harcamalarla görevimizin zevkine varmış oluruz. KÖYDES’e mülki idare olarak sahip çıkmasını bildik devlet adına da bir gurur kaynağı olarak bugüne kadar getirdik. Arkadaşlarımız da gayretlerini devam ettirmeliler” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.