KÖYDES İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Gündem Yayın: 28 Haziran 2018 - Perşembe - Güncelleme: 28.06.2018 17:28:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2298 okunma
Google News

 KÖYDES İZLEME VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kaliteli ve standartlarının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ile köy atık su altyapısının iyileştirilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Yardımcısı Arif Yalçın başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, ilçe kaymakamları ile ilgili daire müdürleri katıldı.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak 2018 yılı KÖYDES ödeneklerinin dağılımı, tamamlanan ve devam eden yatırımlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
 
Kütahya’ya 2005 yılından bugüne dek toplam 149 milyon 655 bin 597 TL ödenek ayrıldığını söyleyen Murat Koyak, “Bu ödeneklerle 832 adet yol projesi ile bin 763 km. yol asfaltlanmıştır. Ayrıca 860 adet içme suyu, 7 adet sulama ve 288 adet atık su projesi tamamlanarak köylü vatandaşlarımızın ihtiyacı giderilmiştir” dedi.
 
Projelerin uygulama durumları hakkında da bilgiler veren Murat Koyak, köy yollarında 28 projeden 5’inin tamamlandığını 9’unun devam ettiğini, 3 projenin ihale, 3 projenin sözleşme aşamasında olduğunu, bir projenin iptal edildiğini, 8 projenin çalışmalarına da başlanacağını söyledi.
 
Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde yağışlı geçmesi sebebiyle asfalt çalışmalarında zaman zaman aksamalar yaşansa da çalışmaların hız kesmeden sürdüğü bildirildi.
 
Murat Koyak, 142 adet içme suyu projesinde 5 işin tamamlandığını 60 işin devam ettiğini, 17 işin ihale, 50 işin sözleşme aşamasında olduğunu, 6 işin iptal edildiğini, 3 işin henüz başlamadığını, 1 işin ise kurul kararı beklediğini kaydetti.
 
Kanalizasyon çalışmalarında 9 projenin devam ettiği, 6 projenin ihale aşamasında olduğu, 4 projenin sözleşme aşamasında olduğunu belirten Murat Koyak sulama çalışmaları kapsamında 1 projenin de ihale aşamasında olduğunu bildirdi.
 
Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.