Köy Okullarını Kitapla Buluşturuyorlar

Köy Okullarını Kitapla Buluşturuyorlar

Eğitim Yayın: 01 Mayıs 2015 - Cuma - Güncelleme: 01.05.2015 17:06:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2851 okunma
Google News

Köy Okullarını Kitapla Buluşturuyorlar

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI / DHA

                Tavşanlı Eğitimciler Birliği Sendikası Şubesinin öğretmenler gününde başlattığı ve büyük destek gören “ Köy okullarını kitapla buluşturuyoruz. “ kampanyası Tavşanlı’daki tüm köy okullarının kitapla buluşturulması ile sona erdi.

Eğitim Bir Sen Tavşanlı temsilcisi Mesut Kocaman gerçekleştirilen kampanya hakkında şunları söyledi:

“Tavşanlı Eğitimciler Birliği Sendikası olarak bu sene Öğretmenler Günü'nde başlattığımız ve kısa süre içerisinde büyük destek gören Köy Okullarını Kitapla Buluşturuyoruz projemizi başarılı bir şekilde bitirmenin onurunu yaşıyoruz. Projeye Demirbilek Köyü İlkokulu ile başlamış, ardından da projemizi Tavşanlı basınına tanıtmıştık. Projemizin basında yer almasından hemen sonra çok farklı meslek gruplarından kampanyamıza büyük destek aldık. İlk destek Doç. Dr. Mustafa Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi’nden geldik. Hastane personelinin temin etmiş olduğu kitapları başhekimimiz aracılığı ile almış ve bize emanet edilen o kitapları Balıköy'deki okullara götürmüştük. Tavşanlı Anadolu Lisesi öğrencileri bizzat projemizde yer almak istediler ve onlarla birlikte Kayaarası ve Hamitabat Köyü İlkokulu öğrencilerini kitaplarla buluşturduk. 2071 Erdemli Nesiller Derneği ve İstanbul'daki bir grup hayırsever dostların katkısı ile Tavşanlı’nın en uzak köy okullarından biri olan Şahinköy'e gittik, oraya  sadece kitap götürmedik. Şahinköy’deki tüm çocuklara kırtasiye ve giyim yardımları da yaptık.  Daha sonra da Ankara'daki bir grup stajyer avukatların desteği ile Aliköy'deki çocuklara ulaştık. Tavşanlı'daki okul müdürlerimizle birlikte diğer köy okullarını dolaştık. En son da Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri de bu güzel projemize katkıda bulundular. Onların da katkıları ile diğer köy okullarımız öğrencilerini, kitapların büyülü dünyası ile buluşturmuş olduk. Böylelikle Tavşanlı İlçesine bağlı tüm köy okullarına ulaşmış olduk.

                Bu proje vesilesi ile bize destek veren başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, gerek ilçemizden gerekse il dışından yardım eden tüm güzel dostlara,DPÜ Üniversitesi öğrencilerine ve ilçemiz merkezindeki okul idarecilerine Tavşanlı Eğitimciler Birliği Sendikası yönetim  kurulu olarak şükranlarımızı suınarız. “

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.