KÖR VİRAJ KALDIRILIYOR

Gündem Yayın: 02 Haziran 2017 - Cuma - Güncelleme: 02.06.2017 15:36:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5492 okunma
Google News

TAVŞANLI-DEREBOYU YOLUNDA KARAPELİT SAPAĞINDA KÖR VİRAJ KALDIRILIYOR

    Tavşanlı-Örencik karayolu üzerinde daha Kuruçay- Güzelyurt’a kadar yolu  yapılmış, daha güvenli hale getirilmişti. Şimdi bir kısım yol daha Karapelit köyü sapağında bulunan kör viraj ortadan kaldırılacak şekilde ihale edildi.
    Geçmişten günümüze kadar birçok yaralanmalı trafik kazasının yaşanmasına neden olan ve bu nedenle kara nokta olarak nitelenen kör viraj çok büyük bir kayalık nedeniyle genişletilemiyordu.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu konu hakkında şu açıklamalarda bulunudu,

"Karayolları Bölge Müdürlüğü  yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonrasında yapılan incelemelerle kayalığın dinamitle patlatılarak yolun genişletilebileceği kanaati oluştu. Kuruçay Belediye Başkanımızın da Kamu yararına yaptığı kamulaştırmalarla destek vermesi sonucu yolun yapım süreci böylelikle başlamış oldu. 

Tavşanlı – Örencik yolunda Karapelit Sapağı - Güzelyurt arasında 5 Km yolun bakım ve genişletilmesiyle ilgili ihale Nisan ayında yapılmıştı. Kesinleşen ihale sonucuna göre yol yapım işini üstlenen firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı, çalışmalara kısa süre içinde başlanacak. Sözleşmeye göre yolun genişliği 10 Metre olacak ve yapımı 70 gün sürecek. 1 Milyon 800 bin TL ye mal olacak yolumuzun hayırlı olmasını diliyor, kazasız yolculuklar temenni ediyorum."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.