Köpeklerin soğuktan ve açlıktan öldüğü iddiası

Yaşam Yayın: 12 Ocak 2017 - Perşembe - Güncelleme: 12.01.2017 10:03:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5319 okunma
Google News

Köpeklerin soğuktan ve açlıktan öldüğü iddiası

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Çardaklı Mahallesi ve Tepecik beldesi yakınlarındaki sokak hayvanlarının açlıktan öldüğü iddia edildi.
  Tavşanlı ilçesi Tepecik Beldesi ve Çardaklı Mahallesi yakınlarındaki tavuk kümesleri yanında toplanan köpek sürüleri açlık ve soğuk ile baş başa kaldı. Soğuktan birçok köpek yavrusunun donarak öldüğü görülürken, bazı köpeklere tüfekle ateş edildiği bazılarının da açlıktan birbirini yediği iddia edildi. Hak ve Adalet Partisi'nin hayvan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nejdet Demirat, “Bu görmüş olduğunuz bölge senelerden bu yana 3 bin üzeri köpek var. Şu görmüş olduğunuz karşılarda komple ölü yavru var. Eskişehir ve İstanbul’dan hayvansever arkadaşlar gelerek bunlara besleme yapıyor. Buralara kulübelerin gelmesi şart. Kulübeler gelse bile aslında biz bu 3 bin köpeğe nasıl bakacağız. Açlıktan birbirini yiyorlar ve bazı yavrular soğuktan donmuş” dedi.
  Durumun ciddiyetini dile getirirken Eskişehir’den gelen ve köpeklere yiyecek dağıtan bir hayvan sever ise, “Eskişehir’den grup olarak geldik. Buradaki sokak köpekleri için geldik ve bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Lütfen Kütahya’ya yardım edelim. Buradaki durum gerçekten çok berbat” diye konuştu.
  Öte yandan soğutan ölmek üzere olan yaklaşık 10 köpeği Eskişehir’den gelen hayvanseverler sahiplenerek, bakımlarını yapmak üzere götürdüler. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.