Kızılay Tavşanlı Şubesi 3 büyükbaş hayvanı telef olan aileye yardımcı oldu

Gündem Yayın: 19 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 19.07.2019 14:09:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1442 okunma
Google News

Kızılay Tavşanlı Şubesi 3 büyükbaş hayvanı telef olan aileye yardımcı oldu

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir evin ahırında bulunan 2'si inek 3 büyükbaş hayvan, yemleme yapmak için gelen sahipleri tarafından telef olmuş halde bulunmuştu. 

Ada Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan bir evin ahırında meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre, malulen emekli olan Mustafa Taşkın'a (50) ait ahırda akşam saatlerinde 3 büyükbaş hayvanının telef olduğu tespit edilmişti. 

Olay yerine gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri incelemeler yapmış ve telef olan hayvanların ölüm sebeplerini tespit edebilmek için hayvanlardan doku parçaları alnmıştı.

İneklerin telef olma sebebi araştırılırken Kızılay Tavşanlı Şubesi tarafından ailenin kısmen de olsa mağduruyeti giderildi. 

Türk Kızılay Tavşanlı Şubesi tarafından aileye buzağılı süt ineği teslim edildi.

Türk Kızılay Tavşanlı Şubesi yönetiminden Mümtaz Serdaroğlu, " Zehirli ot sebebiyle üç hayvanını kaybeden ailesine bağışçılarımızın desteği ve Ada mahallesi muhtarı Halil Oral’ın takibiyle hayvan pazarından buzağılı bir süt ineği alarak aileye teslim ettik. Ailenin ihtiyacını tamamlamak için desteklerinizi bekliyoruz." dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.