Kızılay’ın daveti sonrası rekor kan bağışı

Sağlık Yayın: 06 Ocak 2017 - Cuma - Güncelleme: 06.01.2017 08:26:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5918 okunma
Google News

Kızılay’ın daveti sonrası rekor kan bağışı

Tuna İŞLEYEN 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeniyle, kan stoklarında kırmızı alarm verildiğini duyurarak, kan bağışı çağrısında bulunmasından sonra Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde rekor kan bağışı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı Belediye Pasajı altındaki Kızılay Şubesinde kan bağışçılarının yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Kütahya Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Mahmut Ulusoy yaptığı açıklamada, vatandaşların yapılan çağrıdan sonra kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Vatandaşlar kan bağışının önemini bildikleri için geldiklerini ifade ederken Doktor Ulusoy, Kütahya ve özellikle Tavşanlı İlçesinde kan bağışı yönünde vatandaşların bilinçli olduğunu söyleyerek, düzenledikleri kampanyalarda yüksek miktarda kan topladıklarını anlattı.

Ulusoy yaptığı açıklamada; “ Genel başkanımızın beyanından sonra vatandaşlarımız hareketlendi. Yılın ilk iki günü çok kötü durumda idik. Her yıl Aralık sonu Ocak başı gibi kan bağışlarında düşme oluyor. Ekstradan kar yağışı ve çok soğuk vardı, o da bunun üzerine tuz biber oldu. Tavşanlı İlçesi hiçbir zaman kötü duruma gelmedi. Bugün kan aldığımız bu yerin rekoru vardı, biz bu rekoru kıracağımızı düşünüyoruz. Daha önce saat 17.30’a kadar kan bağışçılarını bekliyorduk, bugün yoğunluk nedeniyle 1 saat daha bunu sarkıtacağız. Tüm kan bağışçılarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

İlçede bir günde 97 ünite kan bağışında bulunarak 76 olan daha önceki rekor kırıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.