KİTABIM KİTABIN OLSUN

Eğitim Yayın: 20 Şubat 2018 - Salı - Güncelleme: 20.02.2018 23:37:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2464 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR, “KİTABIM KİTABIN OLSUN” PROJE EKİBİNİ KABUL ETTİ
Kütahya Boğaziçi Şehir Koleji öğretmen ve öğrencileri, kitap okumayı yaygınlaştırmak ve kitabı olmayan okullara kütüphane kurabilmek için “Kitabım Kitabın Olsun” adlı bir proje başlattı.

Projeye göre kişi okuduğu kitapla sayfa sayısına uygun bir süre vererek istediği kişiye meydan okuyor, süre sonunda da kitaplar okul tarafından oluşturulan kitap kumbarasında toplanıyor. 

Kütahya Boğaziçi Şehir Koleji öğretmen ve öğrencileri “Kitabım Kitabın Olsun” projesi hakkında bilgiler vermek ve destek almak için Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti. 

Vali Nayir’in makamında gerçekleşen ziyarette Boğaziçi Şehir Koleji Öğretmenleri Merve Farsak ve Nurcan Adıgüzel ile öğrencileri Metin Yiğit Tezcan ve Buse Hanife Keser yer aldı. 

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E "HUZUR" ROMANIYLA MEYDAN OKUDU

Ziyarette, Boğaziçi Şehir Koleji öğrencilerinden Metin Yiğit Tezcan, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” adlı romanıyla Vali Ahmet Hamdi Nayir’e meydan okudu. 

Metin Yiğit Tezcan’ın meydan okumasını esprili bir dille kabul eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Emniyet, asayişi bozmayacak şekilde her türlü meydan okumaya varız” dedi. Vali Nayir, Huzur adlı romanı iki haftalık süreç içerisinde okuyacağını da sözlerine ekledi.

Projeyi çok anlamlı bulduğunu ifade eden ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz millet olarak, yeni yetişen gençlik olarak daha fazla okumaya ihtiyacımız var. Dünya okuma sıralamalarına baktığımızda ülkemizin kişi başına düşen okuma sayısında yetersizlik olduğunu hep beraber biliyoruz, söylüyoruz. Japonya gibi ülkeler daha fazla kitap okuyan, zamanının çoğunu kitaba ayıran yerler. Kitap bizim dünyaya açılan bir kapımız. Biz okuduğumuz kitapla dünyayı tanırız, insanlığa getirilmiş yeni bakış açılarını onlardan öğreniriz. Dolayısıyla insanı, dünyayı anlamak yönünden en etkili araçlardan bir tanesi kitaptır” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.