Kick Boks Şampiyonasından Yine Madalya İle Döndüler

Spor Yayın: 18 Temmuz 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 18.07.2018 13:10:24
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3034 okunma
Google News

Kick Bokscular, Türkiye Kick Boks Şampiyonasından Yine Madalya İle Döndüler

Geçtiğimiz günlerde Elazığ'da yapılan TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar, Minikler Kick Boks Şampiyonası'na katılan sporcularımız bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine madalya ile döndüler.

Kick Boks İl Temsilcisi ve Antrenör Ahmet ARABACI'nın Kafile Başkanlığını yaptığı 10 sporcu ile şampiyonada Büyük Bayanlar Light Contact 55 kg kategorisinde Türkiye 2.si olan ve gümüş madalya kazanan Eda Nur AKKAYA'nın yanı sıra 94 kg Genç Erkekler Point Fighting ve Light Contact branşlarında müsabakalar yapan Harun DEMİREL'de her iki branşta da Türkiye 3.sü olarak ilimize 2 bronz madalya kazandırdılar.

Türkiye genelinden yaklaşık 3900 sporcunun katıldığı şampiyona da oldukça çekişmeli geçen maçlardan sonra daha önceki puanları da dikkate alınarak milli takıma seçilenler sevinirken; kıl payı kaçıranlar ise büyük üzüntü duydu.

Müsabakalarda ilimizi temsilen görev yapan Milli Hakem Fatma ÇAKIR da bir kademe daha ilerleyerek Kort Amiri olarak görev yaparken; kort amirlerinin içerisinde tek bayan kort amiri olarak görev yaptı.

Müsabakalarda ilimizi temsil eden sporcularımız henüz çok genç ve Kick Boks'a kısa bir süre önce başlamış olmalarına rağmen başarılı maçlar çıkarttılar. Özellikle Ayşegül KARACA büyük çekişme ile geçen uzatma devresi sonucu bir puanla maçı kaybederek, Türkiye 3.lüğünün kapısından döndü.

Şampiyonaya ilimizi temsilen Tavşanlı Gençlik Merkezi, İl Gençlik Merkezi ve Ejderya Spor Kulübü sporcularından Eda Nur AKKAYA, Harun DEMİREL, Umut YASAN, Ayşegül KARACA, Mehmet Eren ÇAKIR, Battal ÜNLÜ, İrem HORATA, Merve KIVRAK, Hamza Bugay YASAN ve Alperen YAŞAR'dan oluşan kafile ile katılan sporcularımız büyük bir dayanışma örneği gösterirken; aynı zamanda kendilerinin hangi branşlarda daha başarılı olabileceklerini tespit etme şansını yakalamış oldular ve bu şampiyonaya katılmanın kendileri açısından çok önemli kazanımlar elde ettiğini belirttiler.

İlimize dönen kafilemiz önümüzdeki günlerde Tunçbilek Belediyesi, Tavşanlı Belediyesi, Kütahya Belediyesi Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık ÖLÇEN ve Kütahya Valimizi ziyaret edecek olup; hemen akabinde 4-5 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 12. Geleneksel İller Arası Fuar Kupası Kick Boks Şampiyonasına katılacak olmanın heyecanını yaşıyorlar.

Kick Boks İl Temsilcisi Ahmet ARABACI: "Zor şartlarda katıldığımız şampiyonadan sporcularımızın eli boş dönmemesi bizi ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü şu ana kadar katıldığımız hiç bir Türkiye Şampiyonasından eli boş dönmedik. Önemli şampiyonluklar ve akabinde Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları kazandık. İnanıyorum ki elimizdeki bu jenerasyon da aynı başarıları gösterecektir. Şampiyonaya katılabilmemizde bize büyük destek veren ve Müdürlük aracını tahsis ederek, müsabakalara gidebilmemizi sağlayan ve her zaman her organizasyonumuzda bire bir yanımızda olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Sadık ÖLÇEN'e teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Önümüzdeki günlerde yapacağımız Geleneksel Fuar kupasında da sporcularımızın diğer illerden gelecek sporcularla birlikte Kütahya'mızda Kick Boks heyecanı yaşatacaklarını belirtmek isterim" dedi. - DORUK

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.