Kepçe operatörü henüz bulunamadı

Asayiş Yayın: 01 Ağustos 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 01.08.2022 08:41:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
444 okunma
Google News

Şlam (çamur) havuzunun çökmesi sonrası meydana gelen kazada çamur içinde yan yatan kamyon sürücüsü İbrahim Coşkun (47) itfaiyenin müdahalesiyle sağ kurtarılırken, havuzdan akan tonlarca çamurun altında kalan kepçe operatörü İbrahim Demir (63) için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 29 saattir sürüyor.

Soma’da özel bir şirkete ait kömür ocağındaki şlam havuzunda dün sabah 06.00 sıralarında çökme meydana geldi. Bu sırada bölgede çalışma yapan kepçe operatörü İbrahim Demir, havuzdan akan tonlarca çamurun altında kaldı. Kamyon şoförü İbrahim Coşkun ise çökmeyi son anda fark edip, araçtan atlayarak canını kurtardı. Kamyonun üzerine çıkan Çoşkun, kurtarılmayı bekledi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kamyon şoförü Coşkun, kamyon üzerinden itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılırken, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen kepçe operatörü Demir için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İlk olarak kepçenin çamur içinde batık olduğu bölgeye yol yapılarak, kepçeye ulaşılması sağlandı. Havuzun akış yönüne bent yaparak havuzu ortadan ikiye bölen ekipler, daha sonra havuzun alt kısmına açtığı kanal ile çamuru tahliye etmeye başladı. Şlam havuzunda vince bağlı kurtarma sepetiyle kepçeye ulaşan ekipler, halata bağladıkları kepçeyi dozerler ile çekmeye çalıştı. Gün boyu süren çalışmalar, havanın kararmasıyla da devam etti. Ekipler zaman zaman halat yardımıyla dozerler ile kepçeyi çekmeye çalışırken, diğer yandan havuzdaki çamuru tahliye işlemi sürüyor.

BİR ANDA PATLAMA OLDU

Kazadan sağ kurtulan kamyon şoförü İbrahim Coşkun, halen olayın şokunu yaşadığını belirtip, Bir anda patlama oldu dedi.

Kamyon şoförü Coşkun’u kurtaran ekibi yöneten Manisa İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal ise İhbar gelir gelmez, arkadaşlarımızla olay yerine gelerek yan yatan kamyon şoförüne merdiven ile uzanarak kurtardık. Diğer operatörü arama çalışmaları sürüyor. Havuz oldukça büyük içine girilmiyor. Dalgıçlar da içine giremedi. Kepçeler ve kamyonlar çalışıyor. İnşallah en yakın zamanda kendisine ulaşıp, kurtarmayı hedefliyoruz dedi.

 

Haber   https://www.somaolay.com.tr/

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.