Kentsel Dönüşüm Şart

Kentsel Dönüşüm Şart

Gündem Yayın: 06 Kasım 2013 - Çarşamba - Güncelleme: 06.11.2013 20:16:41
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3108 okunma
Google News

 

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kentin sağlıklı ve modern bir kent olabilmesi için bazı bölgelerde kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.
Kentsel dönüşüme Osmangazi Mahallesi'nden başladıklarını dile getiren Başkan İça, "Merkez kentsel gelişim ve dönüşüm projesi toplam 13 bölgeden oluşmaktadır. Toplam dönüşüm alanı yaklaşık 500 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Bu bölgelere baktığımızda yer yer kent dokusunun bozulduğunu, afet riski altında kaldığı, yapı kalitesinin düştüğünü görüyoruz. Kütahyanın gelişmesi sağlıklı ve modern bir kent olabilmesi için bu bölgelerinde dönüşmesi sağlıklı birer yaşam alanı haline gelmesi gerekmekte.
3 bölgede 5 milyon metrekarelik alanda 8 bin 777 konutun doğal afet riski altında olduğunu söyleyen İça, Dönüşüm projesini hayata geçirirken temel ilkemiz yerinde dönüşümdür. Mümkün olan alanlarda yerinde dönüşüm yapılacak; fakat afet riski sebebiyle yerinde dönüşemeyen alanlarda yaşayan hak sahipleri için belirlenmiş olan rezerv alanlarda bölge halkının talepleri dikkate alınarak proje üretilecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.