Kazaların önüne geçmek adına

Gündem Yayın: 04 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 04.10.2019 10:17:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2231 okunma
Google News

 

 GÖRÜNTÜLÜ

İç İşleri Bakanlığı yılda ortalama 7 bin 400 insanın hayatını kaybetmesine, 300 bin vatandaşın yaralanmasına sebep olan trafik kazalarının önüne geçmek adına çeşitli kampanyalar ve kural değişiklikleriyle önlem almaya çalışıyor.
Bu bağlamda trafik ışığı olmayan yaya yollarında "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi.
Bugün 81 ilde eş zamanlı etkinlikler düzenlendi. Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ve Belediye Başkanı Mustafa Güler başta olmak üzere ilçe protokolü ile öğrenciler Moymul Ortaoklu'nun önünde bir araya gelerek sürücüleri uyardı.
Etkinlik sonunda kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Mustafa Güler "Bugün sayın kaymakamımız Yüksel Kara, trafik polisi arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber sürücüleri Yaya Yollarında önceliğin sürücülerde olmadığını, özellikle okul çevresinde çocuklarımız için daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunduk. Öğrencilerimizin taşıdıkları dövizlerde de çok net mesajlar vardı" diye konuştu
Benzer uygulamaların çeşitli kavşak ve okul önlerinde yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.