KAVUNCU HİSARCIK'TA BÖLGEMİZ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gündem Yayın: 29 Aralık 2016 - Perşembe - Güncelleme: 29.12.2016 12:31:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2951 okunma
Google News

Ak Parti Kütahya Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu Hisarcık ziyaretinde gazetemize bölge sorunları ile ilgili  açıklamalarda bulundu.


Kavuncu yaptığı açıklamada 'Bugün Hisarcık ziyaretinde bulunduk. Hisarcık'ta Vekaleten bakan Sayın Emet  Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, Meslek Yüksek Okulumuzu ve Halkı ziyaret ettik. Hem sıkıntılarımızı ve talepleri gözden geçirdik hemde bundan sonra yapılacakları değerlendirdik.


Belediye Başkanımızın sıcak sularla ilgili önemli çalışmaları var. Bildiğiniz üzere Esire Termal Turizm merkezinde apart daireler var. Öğrendiğim kadarıyla doluluk oranı çok yüksek. Bu çok güzel bir şey. Kendiside bize bilgi verdi 'SEDEF' hastalığına şifa kaynağı olduğunu söyledi. Benim ilgi alanım olduğu için suyun analizi için çalışma başlattım. Suyun analizi çıksın, muhtemelen ciltle temasla güzellik getiren meteryallar vardır. Böyle olması durumunda Sedef hastaları ve cilt hastalıkları üzerine güzel bir butik otel yapmak isteriz. Belki daha kapsamlı Kür oteli dediğimiz kaplıca,banyo tedavilerini önceleyen, yani doktorların yazdığı tedaviyi bu suda uygulamak isteyen hastalarımız olabilir.


Ayrıca Simav yolumuzda ödenek sorunumuz yoktur. İnşallah bu yolu bitirmek için imkanlarımızı seferber edeceğiz. Emet Tavşanlı arası açılan 8 km'lik yol vatandaşlarımıza moral olmuştur. Kalan kısım konusunda sorunumuz yoktur, bu yolu da kısa sürede bitirmeyi istiyoruz. Aynı şekilde Hisarcık,Emet, Çavdarhisar yolunda da sorunsuz çalışmalarımız devam ediyor. 


Bunun yanı sıra biz Belediye Başkanımla olabilecek projeleri konuştuk. Yüksek okul ziyaretimizde öğrencilerimiz için daha yaşanabilir Hisarcık açısından spor alanları talepleri var olduğunu gördük. Bu konularda ilgili bakanlıkta taleplerimiz var. Ayrıca Hisarcık'a Kültür Merkezi kazandırmak için çalışmalarımız olacak. Bu konuyla ilgili zaten başkanımız çalışmalar yapmış.


Yine İmam hatip lisesi için ihtiyaç belirttiler takipçisi olacağız. En önemli konulardan biride KYK. Buda öğrencilerimiz için çok büyük avantaj sağlıyor. Başkanımız arazi sorunlarını bitirmişti, bizde  yatırıma aldırmak için gayret içerisindeyiz.


Yine bir başka konu hakkında bilgi vermek istiyorum. Geçtiğimiz sene içerisinde Etibor işletmeleri Yeni harfiyat ve baraj çalışmaları başlattı. Bu baraj çalışmaları 3 yıl boyunca devam edecek çalışmalar ve kış koşulları olmasına rağmen firma şuanda toplam 335 kişi istihdam etti. 335 kişinin 228 tanesi bölgeden. Kalifiyeli eleman sıkıntısı olmasa tamamı bölgeden olurdu. Amacımız bölge ekonomisinin kalkınması ve istihdamın arttırılması.


Ayrıca  Özel teşebbüslerinde bu bölgede çalışıyor olması lazım. Özel teşebbüslere ait birkaç üretim tesisinin devreye girmesi lazım. Bunun içinde elimizden ne geliyorsa birlikte çalışacağız'dedi.

Haber: Yunus Daşdemir

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.