KAVUNCU DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİYLE

Turizm Yayın: 10 Mayıs 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 10.05.2017 16:46:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5396 okunma
Google News

MİLLETVEKİLİ KAVUNCU DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNE DERS ANLATTI

      Dumlupınar Üniversitesi, Tavşanlı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu milletvekilini ağırladı. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu bu sefer akademisyen kimliği ile davetli olarak öğrencilere “Termal Sağlık Turizmi” konulu bir ders anlattı.
    Kavuncu Turizmin Türkiye’nin stratejik kalkınma vizyonu içinde yer aldığını ve önemli hedeflerini olduğunu söyledi. Kütahya’nın da tarih, kültür, doğa, termal ve sağlık açısından önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, bunları organize etmek ve bölgeye, ülkeye yarar sağlayacak ekonomik katma değere döndürmeye kararlı olduklarını anlattı. Milletvekili Kavuncu sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz şifalı sıcak su kaynakları açısından çok zengin, Kütahya’da da hemen her ilçemizde çok önemli su kaynaklarımız var. Bu kaplıca kaynaklarının turizm alanında kullanılması için öncelikle kaplıca beldeleri, turizm alanları oluşturulması gerekiyor. Bu turizm alanlarında sosyal alanlar, yeme-içme alanları, turistik alışveriş merkezleri, kür parkı, yürüyüş ve spor parkurları, kaplıca tesisleri, sağlık klinikleri, oteller, pansiyonlar ve diğer turistik aktiviteler olmalı. Otellerde, kaplıcalarda konaklayanlar ortak etkinlik alanlarında zaman geçirebilmeli. Kaplıca turizmi sadece hastalar için değil, öncelikle ve çoğunlukla sağlıklı kişiler içindir. Kişilerin kendilerini daha zinde ve sağlıklı hmeleri ve hastalıklara yakalanmadan korunmaları için kaplıca gerekli. Tedavi amaçlı kaplıca için ise en az 10-20 günlük kürler gerekiyor. Kütahya’da kaplıca turizminin yanısıra sağlık turizmi açısından da hedeflerimiz var. Bu amaçla kurduğumuz Dumlupınar Üniversitesi Rehabilitasyon Hastanesi şimdiden tüm ülkeden önemli sayıda hasta almaya başladı. Bu hastaların hepsini biz aynı zamanda sağlık turisti olarak görüyoruz. Yoncalı bölgesinde yapılacak Şehir Rehabilitasyon Hastanesi ile Kütahya bu alanda Türkiye’de en kapsamlı ve nitelikli tedavi imkanlarına kavuşmuş olacak."
    Milletvekili Kavuncu ayrıca Tavşanlı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunun yeni eğitim binasının yeni eğitim dönemine hazır hale getirilmesi için çalışmalara başlandığını, Göbel mevkiinde Tavşanlı Belediyesi’nden Üniversite’ye devredilen 18 dönüm arazide de bir Turizm Uygulama Oteli planladıklarını söyledi.   


  
          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.