Karatede yüz akımız

Spor Yayın: 17 Mart 2017 - Cuma - Güncelleme: 17.03.2017 09:49:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
5509 okunma
Google News

Abdullah Taktak Ortaokulu Karatede yüz akımız oldu

Haber Görüntü: Tuna İşleyen 

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Ressam Abdullah Taktak Ortaokulu öğrencileri 30. Uluslar arası Boğaziçi Karate Turnuvasında şampiyon oldular.

Şampiyonluk sevincini sporcular İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ve Kaymakam Yüksel Kara ile paylaştılar.

Abdullah Taktak Ortaokulu Müdürü Abdullah Öztürk ve okul yönetiminin verdiği destekle, 2009 Dünya Karate Şampiyonu ve okulun Beden Eğitimi öğretmeni Mustafa Oğulcan Alımcı'nın eşliğinde yaklaşık bir buçuk senedir eğitim gören öğrencilerden Hüsnü Durmuş, Abdullah Yelbey, Zeliha Duymuş, İremsu Bilgi, İrem Esen'den oluşan takım katıldıkları dalda birinci oldular.

25 ülkeden bin 500'ün üzerinde sporcunun katıldığı 30. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası'nda 12 yaş Kız Takım Kata kategorisinde, Milli Takım sporcularını yenerek Şampiyonluk kürsüsüne çıktılar.

Okulun çok amaçlı salonunda bir buçuk senedir devam eden Karate-DO eğitimi sonucunda il, bölge ve uluslararası maçlara katıldılar.  Okuldaki karate eğitimleri sürecinde yüzün üzerinde öğrencinin katılımı sağlanıp, öğrenciler Turuncu kuşağa kadar yükseldi. İremsu Bilgi ise Karate'nin ustalık seviyesi olan Dan seviyelerine geçti ve 1.Dan'a yükseldi.

Karate çalışmaları halen sürmekte ve yarışmacı sporcularla turnuvalara katılmaya devam ediyor. Antrenör Mustafa Oğulcan ; “Amacımız 5 yıl içerisinde Türkiye'yi temsil ederek milli takıma Tavşanlı'dan sporcular kazandırmak olacaktır” ifadelerini kullandı.   

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.