KANSER FARKINDALIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ

Sağlık Yayın: 09 Nisan 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 09.04.2018 16:30:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5222 okunma
Google News
Kanser Farkındalığı ile kanserin erken teşhis edilmesinin önemi anlatılan seminerde, erken teşhisin kanserden kurtulmayı ve hayatta kalmayı sağlayabileceği söylendi.
DOMANİÇ HAYME ANA MYO ÖĞRENCİLERİNE KANSER FARKINDALIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ
Domaniç İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Turhan, Ebe Rezzan İlkay Kara, Ebe Tuğba Yıldız Tuğluk tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine kanser konusunda farkındalık semineri verdiler.
Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından kanser haftası kapsamında kanser farkındalığı oluşturmak amacıyla DPÜ Domaniç Hayme Ana MYO Osman Gazi Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde, Dr. Oğuz Turhan, Ebe Rezzan İlkay Kara, Ebe Tuğba Yıldız, kanser, kanserin erken teşhisinin önemi, kansere maruz kalmamak için alınacak tedbirler, kanser belirtileri, kendi kendine muayene ile kanser belirtilerini belirleme  ve kanserden korunma yolları konusunda bilgiler sundular. 
 
Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu kaydeden konuşmacılar bunda erken teşhisinin önemli olduğunu belirttiler. Alkol, sigara, gereksiz radyolojik tetkiklerden ve gereksiz ilaç kullanımından uzak durulmasının kanserden korunma açısından önemli olduğunu kaydeden konuşmacılar, meme kanserinde erken dönemde tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırdığını söylediler. 
Konuşmacılar Türkiye'nin her ilinde olan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ücretsiz olarak mamografi çekilmekte; ayrıca kendi kendine meme muayenesi eğitimleri ve broşürleri de ücretsiz olarak verdiğini belirterek, kanser ile ilgili şüpheleri olanların mutlaka KETEM'e başvurarak gerekli tetkik ve mamografi çekimlerini yaptırmalarını istediler. 
Öğrencilere özellikle aile büyüklerinin bilgisizlik ve ilgisizlikten dolayı kanser tetkikleri ve erken teşhis için KETEM'e başvurmadıklarını ifade eden konuşmacılar, öğrencilerden aile büyüklerinin KETEM'e yönlendirilmesi konusunda ısrarcı olmalarını istediler.
Konuşmacılar seminer sonrası yöneltilen soruları cevapladılar.
Semineri öğrenciler ve öğretim elemanları ilgiyle izlediler. 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.