KAGİK üyelerinden Ankara çıkarması

KAGİK üyelerinden Ankara çıkarması

Gündem Yayın: 22 Şubat 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2016 18:40:51
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
4020 okunma
Google News

KAGİK üyelerinden Ankara çıkarması

                Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu (KAGİK) Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu Üyelerinden oluşan heyet Ankara’da temaslarda bulunup Mart ayında yapılacak olan ‘Kadın Meclisi’ çalışmaları hakkında Milletvekilleri ve bürokratlarla bir araya geldi.

                KAGİK bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara’da Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD)Başkanı Nuri Uygun, AK Parti Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel ile bir araya geldi.

                Temasların ilki KİYD Başkanı Nuri Uygun’a oldu.

                Ziyarette konuşan KAGİK Başkanı Aylin Girgin Oğuz, Mart ayı içerisinde düzenlenecek olan programla ilgili bilgiler verdi.

                KAGİK Başkanı Aylin Girgin Oğuz, İcra Kurulu hakkında bilgiler verip Mart ayı içerisinde düzenlenecek olan ‘Kadın Meclisi’ çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

                Oğuz; “Bizler TOBB’a bağlı olarak çalışmalarda bulunuyoruz. Kütahya’da özellikle iş dünyası ve bürokraside öncelikle doğru iletişimi sağlamak adına bir ‘Kadın Meclisi’ oluşturarak sosyal hayatta da kadınları bir araya getirme çabasındayız. Bununla ilgili olarak her kurum ve kuruluşta yetkili kadınları bir araya getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunlara değindi:

“İş ve bürokraside özellikle erkeler çeşitli platformlarda bir araya gelerek gerekli çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunabiliyorlar. Bu anlamda da Kütahya’daki iş kadınlarının kamu kurum ve kuruluşlarında görevli en etkin ve yetkili insanları bir araya getirmek üzere bu çalışmayı başlattık. Bu anlamda Kütahya’da bir birliktelik sağlanabilirse artık iletişimi daha kolay ve etkin bir hale getirebileceğiz.”

 

“KÜTAHYA’NIN AYDINLIK YÜZÜ İLE TANIŞMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUM”

                Kütahya İlinden Yetişenler Derneği Ankara Şube Başkanı Nuri Uygun, 1 Kasım seçimleri sonrası Kütahya Milletvekillerinin bir uyum içerisinde çalışmasının Kütahya’ya sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

                Uygun; “Kütahya’dan Kadın girişimcileri görmek çok güzel. Kütahya’da yapılması gereken çok şey var. Aslında Kütahyalı siyasiler çok şanslı. Şimdiye kadar bir şey yapılmadığı için az bir şey yaptıklarında başarılı görünüyorlar. Şuana kadar bazı sıkıntılar oldu. Artık milletvekilleri kol kola. Artık ilçe yada merkez nüfusuna çalışırsa da olmuyor. Önce Kütahyalıyız. İnşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunlara değindi:

“Kütahya’nın aydınlık yüzü ile tanışmaktan çok mutluyum. Her zaman sizler gibi insanlarla karşılaşmak mümkün olmuyor. Bizlerin üzerine ne düşüyor ise sizlerle birlikte olmaya hazırız. Kol kola girip birlikte mücadele etmek çok önemli. Sizler gibi bir araya gelen kol kola mücadele eden daha doğrusu Kütahya’da kadın girişimci olmak çok önemli. Nafi Güral’a da teşekkür etmek gerekiyor burada. Çünkü kendisinin verdiği destek ve sürdürülebilirliğini sağlamak çok önemli.”

 

KUTSO’NUN ANKARA’DAKİ KÜTAHYALILARI HATIRLAMASI ÇOK GÜZELDİ

                Geçtiğimiz yıl Ankara’da KUTSO tarafından organize edilen ‘Kütahyalılar Buluşmasından’ duyduğu memnuniyetin altını çizen KİYD Başkanı Nuri Uygun; “Ankara buluşmasında 350’nin üzerinde katılımcı vardı. Buraya katılım sağlayan Kütahyalıların tamamı bürokrattı. Bizler dernek olarak onları zaman zaman bir araya getirmeye çalışıyoruz ama Kütahyalıların burada Ticaret Odası tarafından unutulmadığını düşünmek çok özel bir durum” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunları da ifade etti:

“Kütahyalılar buluşmasından sonra gruplar halinde burada bir araya gelen Kütahyalılar birbirlerini ziyaret etmeye başladılar. Önceden bir söz vardı. Orada bir köy var uzakta gitmesek de gelmesek de o köy sizin köyünüzdür. Artık öyle değil. Gitmediğin yer senin değildir. Dernek olarak bir birliktelik yapmaya çalışıyoruz. Pek çok kişi geliyor. Bu denli büyük bir organizasyonla aynı paydada buluşturmak çok önemli”

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIM”

                KİYD Başkanı Nuri Uygun’un ziyaretinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçen KAGİK üyeleri TBMM Başkanlık Divanı Katibi İshak Gazel’i de makamında ziyaret etti.

                Seçimler sonrasında ilk kez TBMM’de hayırlı olsun dileklerini sunan KAGİK üyeleri, çalışmaları hakkında da bilgiler sundu.

                Ziyarette konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katibi İshak Gazel; “     AK Parti cinsiyet ayrımına karşı çıkan ve bunu hedefleyen bir parti. Kütahya sanayisine ve ticaretine hanımefendilerin katkı sağlıyor olması bizleri çok mutlu ediyor. Siyaset STK’larla birlikte yapılıyor. AK Parti iktidarından sonra STK’lar bir söz söyleme hakkına sahip oldu. Örneğin aday listelerimiz belirlerken STK’ların da görüşü alınıyor. Ziyaretleriniz ziyadesiyle beni mutlu etti. Yapacağınız her türlü faaliyette sizlere destek olmaya hazırım” dedi.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ”

                AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı’yı makamında ziyaret eden KAGİK, Kütahya kamuoyunun yakından takip ettiği konular hakkında da bilgi aldı.

                Kütahyalıların kendilerini yalnız bırakmadığının altını çizen AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı; “Kütahyalılar bizleri burada yalnız bırakmıyor. Dün Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldik. Kütahya olarak burada çok uyumlu ve beraberiz. Bu birliktelik Kütahya açısından çok önemli. Gelen tüm talepleri tasnif ederek Bakanlıklar düzeyinde temaslarda bulunup talepleri ilettik. Hangi ilçede ne isteniyorsa bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Elbette hepimizin farklı çalışma alanları var ama mesele Kütahya olunca bir araya gelebiliyoruz” dedi.

                KAGİK’in Mart ayında düzenleyeceği programa da katılacağının altını çizen Nazlı; “Bizler sizlere destek vermek adına üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

 

“ENGELLERİ AŞMIŞ OLDUK”

                Ankara’daki çalışmalar ve temasları hakkında KAGİK heyetine bilgi veren Milletvekili Nazlı; “Geçtiğimiz ay Afyonkarahisar’da partimizin organizasyonunda Başbakanımızla bir araya geldik. Kütahya’nın merak ettiği pek çok konuda pek çok engeli aşmış oldu. Özellikle şehir hastanesi hususu. Şehir hastanesinin sağlık bakanlığı 9 Mart’ta ihaleye çıkaracak. 7 haziran seçimleri sonrası döviz kurları arttığı için çalışmalar tekrar yapıldı. İhalesi yapıldıktan sonra artık hızla inşa süresine girilecektir” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunları belirtti:

“2023 hedeflerinde Kütahya Antalya hızlı tren projesinde de sona gelindi. Oto yol projeleri var. Bozüyük Ankara hattı olarak. Kütahya’da yatırım yapacak herkese büyük bir kolaylıkla Çandarlı Limanını kullanacak. Bunu yolcu trafiği olarak düşünmemek lazım. Kütahya’da son yıllarda çok ciddi bir değişim var. Kütahya Belediyesi ciddi çalışmalar sergiliyor. Yeni kamu binaları geliyor. Bakın bunun en iyi örneği İl Jandarma Komutanlığı binası, Sosyal Güvenlik Kurumu, İl Özel İdaresi gibi. Şimdi mükemmel bir Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapılacak. Orman Bakanlığı bir kampüs yapıyor. Buranın ihalesi de yapıldı. Bu projeler Kütahya’ya büyük bir katkı sağlayacak. İş-Kur’a yeni bina yapılıyor. Tapu Kadastro Müdürlüğü Kent Park’ın bulunduğu alanın yanın yapılıyor. Bakın yeni Belediye hizmet binası yapılıyor. Valilik binası yenileniyor. Yeni Valilik binası biraz daha temsili olacak. Daire müdürlükleri burada yer almayacak. Engelli Yaşam Merkezi yapılacak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından.”

 

“KÜTAHYA ADINA YAPILIACAK HER ÇALIŞMADA SİZLERE DESTEK OLACAĞIM”

                TBMM’deki son ziyaretini AK Parti Kütahya Milletvekili ve aynı zamanda Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.

                KAGİK heyetinin davetinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Kavuncu; “Kütahya’nın gelişmesi ve kalkınması çok önemli. Kütahya’nın geride olduğu noktalarda Kütahyalıların siyasetçilerden bunları istemesi gerekiyor. Bir dönem Kütahya’nın umudunu çok kırıyorlardı. Artık insanlar birbirlerine destek olmayı bilmeliler. Bir gün sizleri iş yerlerinizde ziyaret edip çalışmalarınızı görmek beni mutlu eder. Yapacağınız çalışmalar noktasında sizlerle birlikte olduğumu bilmenizi özellikle isterim. Elbette Kütahya adına yapılacak her çalışmada sizlere destek olacağımı bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

 

KAGİK HEYETİ İKİ BAKANLA TEMAS SAĞLADI

                TBMM ziyaretinde Başbakanlık Başdanışmanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile bir araya geldi.

                KAGİK çalışmaları ve Kütahya’daki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.