Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi

Ekonomi Yayın: 21 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 21.03.2021 13:43:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1487 okunma
Google News

Kütahya’nın Simav ilçesine kurulması planlanan Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) ilk aşaması olan sondaj çalışmaları başladı. 

“4 KUYU AÇILACAK”

İl Özel İdaresi ile MTA arasında imzalanan sözleşme kapsamında Naşa bölgesinde başlatılan sondaj çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ali Çelik, Çitgöl ve Naşa civarında 600m, 600m, 500m ve 1500m derinlikte 4 kuyu açılacağını söyledi.

“SUYUN KALİTESİNE GÖRE ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK”

Sondaj çalışmaları sonucunda elde edilecek akışkanın sıcaklığı ve debisi uygun olduğu takdirde domates üretimine katkı sunacak çalışmaların hızlandırılacağını kaydeden Vali Ali Çelik, “Çalışmaların tamamlanmasıyla inşallah Simav domatesin başkenti olacak” dedi. 

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA İSTİŞARE EDİLDİ

Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Çitgöl Belediye Başkanı Güray Güner ile Naşa Belediye Başkanı İbrahim Yavuz’la da bir araya gelerek istişarelerde bulunan Vali Çelik, “Kaliteli ve verimli suya ulaşıldığı takdirde Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin kuruluşu Simav, Çitgöl ve Naşa Belediyelerimizin iş birliğinde yapılacak” diye konuştu. 

Vali Ali Çelik’e Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak eşlik etti.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.