İtalyan genç Pietro Mazzeo müslümanlığı seçti

Gündem Yayın: 23 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 23.08.2019 11:15:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2577 okunma
Google News

İtalyan genç Pietro Mazzeo müslümanlığı seçti

Almanya'da bir dondurmacıda çalışan İtalyan vatandaşı Pietro Mazzeo (17), Gelsenkirchen Mimar Sinan Camiinde düzenlenen törenle Müslüman oldu.

 

Pietro Mazzeo, 6 yıldan bu yana Almanya'da yaşadığını ve daha önce ateist olduğunu ifade ederken şunları söyledi, "Müslüman arkadaşlarından sürekli İslamiyet ile ilgili bilgiler alıyordum ve çok etkilendim. Arnsberg şehrinde Afgan bir Müslüman kızdan etkilendim. Bana İslamiyet hakkında bilgiler verdi. Kalbim İslam dinine ısındı. Uzun zamandır Almanca İslam dinini öğrenebileceğim hoca arıyordum. Daha sonra Gelsenkirchen Mimar Sinan Camiinde Abdullah Günel hocamız ile tanıştım. Bana İslamiyeti anlattı İslamın ve İmanın şartlarından bahsetti ve kabul ettim" dedi.

Müslüman olduktan sonra Burhan adını alan gence ihtida belgesi, Kuran-ı Kerim, İslamiyet Rehberi, Hazreti Muhammed'in hayatının anlatıldığı kitaplar ile seccade hediye edildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.