İSTİKLAL MARŞI’NIN 96. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Gündem Yayın: 13 Mart 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 13.03.2017 16:11:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3711 okunma
Google News


Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.

Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirildi.

Anma programına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ile İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sait Yalınbaş, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur,  İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Ertaş, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 

Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersen Ersoy günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. 

Konuşmanın ardından Selahattin Erkasap Spor Lisesi öğrencileri tarafından ‘Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya İstiklal Marşı'nı Okuyor’ projesi kapsamında başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere Kütahya il protokolü tarafından seslendirilen İstiklal Marşı’nın klibi katılımcılara sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirildiği programda İstiklal Marşı’nın farklı besteleri de katılımcılarla paylaşıldı. 

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Unutma’ adlı şiirini okuduğu video dakikalarca alkışlandı.

Irak, Filistin, Afganistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Somali, Bosna Hersek, Kazakistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ahıska gibi ülke ve bölgelerden gelerek Kütahya’da okuyan öğrencilerin İstiklal Marşı’nı önce kendi dilleriyle sonra Türkçe okuması büyük beğeni topladı.

İstiklal Marşı’nın ardından Türk Bayrağı açan yabancı öğrenciler salonda adeta alkış yağmuruna tutuldu.

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı ödül töreniyle sona erdi. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir ile AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Vural Kavuncu verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.