İsmet Güral Nabi Avcı ile

Gündem Yayın: 06 Nisan 2017 - Perşembe - Güncelleme: 06.04.2017 00:29:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3578 okunma
Google News

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Beyoğlu'nda fahri konsoloslar ile bir araya geldi. Pera Palas'ta düzenlenen toplantıya Macaristan Fahri Konsolosu İsmet Güral da katıldı.  

Bakan Avcı, "Fahri Konsoloslar ile Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bakanlık olarak kültür ve turizm olmak üzere iki önemli alanda faaliyet gösterdiklerini, bu konuda daha fazla farkındalık geliştirmek ve bu sayede toplumsal ahenge, hayat kalitesine, gelecek planlarına ve ülke kalkınmasına katkı sağlamanın yollarını aradıklarını anlattı. 

Avcı, "Çeşitli sebeplerle ülkemiz hakkında olumsuz algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bu durum başta turizm sektörümüz olmak üzere hem ekonomimize hem de ülkemizin algısına olumsuz etkileri olan bir genişliğe ulaşmıştır. Buna karşı bir seferberlik ruhuyla hareket etmek mecburiyetindeyiz. Bu durumu düzeltmek için herkesin imkanları ölçüsünde bireysel veya kurumsal katkılar verdiğini de görüyoruz. Bakanlık olarak biz de bu çalışmaları desteklemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı, Türkiye'nin tanıtılması konusunda yaptıkları çalışmalar ve katkılardan dolayı fahri konsoloslara teşekkür ederek, "Kültür alanında da turizm alanında da faaliyet gösteren bütün kurum ve kişileri, bireysel ve kurumsal olarak bizim başarmaya çalıştığımız işlere benzer işler yaptığını, bu alanda ülkemize önemli katkılar sağladığını biliyoruz. Bu alanda sizlerin bireysel katkılarınızı, çevrenizde iletişimde bulunduğunuz insanlarla, kurumlarla ilişkilerinizi veya kurumsal olarak profesyonel iş hayatı, iş vesilesiyle yaptığınız temsili, çok kıymetli buluyoruz. Bundan dolayı sizlere müteşekkiriz." diye konuştu.

Toplantı sonrası Bakan Nabi Avcı ile özel görüşme gerçekleştiren İsmet Güral, gerek DEİK Konsey Başkanı olarak gerekse Macaristan Fahri Konsolosu olarak ülkemiz hakkında maksatlı ve haksız algı oluşturma çabalarına karşı yürüttüğü faaliyetleri anlattı. Bakan Avcı’nın Kütahya’ya olan özel ilgisinden dolayı da teşekkür eden İsmet Güral, “ Kütahya turizminin canlandırılması konusundaki çalışmaları heyecanla bekliyoruz”  dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.