İsmet Güral Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Gündem Yayın: 21 Mart 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 21.03.2018 16:04:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2432 okunma
Google News

İsmet Güral Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen 101 Yerleşim Yerine Doğalgaz İletimi Hizmete Alım Töreni Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Törene Kütahyalı İşadamı İsmet Güral da özel davetle katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ilgili bürokratlar ve enerji yatırımcılarının hazır bulunduğu törende dünya ve ülke enerji politikalarına dönük önemli açıklamalar yapıldı. 
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Yapılan çalışmalar ile doğalgaz dağıtım şebekesi 62 milyon vatandaşa hizmet verir hale geldi. Nüfusumuzun yüzde 77'si artık doğalgaz kullanıyor" dedi. Başbakan Yıldırım ;  “G20 ülkeleri arasında yer alan Türkiye, son 16 yılda dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirmiş ülkedir. Bu durum doğal olarak enerji talebini de hızlı bir şekilde beraberinde getirmiştir. Enerji arz güvenliğini de sağlamak, enerji kaynağını çeşitlendirmek için de projeler gerçekleştiriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Ege ve Kıbrıs'ta oynanan oyuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Ülkemizin güvenlik hassasiyetinin başka yerlere kaymasından yararlanarak Ege ve Kıbrıs olmak üzere fırsatçılık yapmaya kalkanlara da izin vermedik" ifadesini kullandı. Türkiye hem içeride hem dışarıda önüne çıkan engelleri birer birer aşarak 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu ülke hem terörün her çeşidi ile mücadele edebilme kabiliyetine sahiptir; hem ekonomik büyümesini sürdürülebilecek hem de birliğini koruyup yüceltecek güce sahiptir.” dedi. 


Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen törene özel davetle katılan İsmet Güral, Türkiye’nin özellikle son 15 yılda pek çok alanda olduğu gibi enerji ve madencilik alanında da önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ifade etti. İsmet Güral, 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde memleketini seven herkese önemli görevler düştüğünü hatırlattı. Türk ekonomisinin parmak ısırtan istikrarlı bir büyüme performansı içinde olduğunu belirten İsmet Güral, daha önce yaptığı açıklamalardaki “her fabrika bir kaledir” ifadesine vurgu yaptı ve milli bir görev anlayışı içinde yatırımlara ara vermeden devam ettiklerini söyledi. İsmet Güral’ın başkanlığını yaptığı Güral Şirketler Gurubunun Porselen, Vitrifiye, Seramik, Turizm yatırımlarının yanında Madencilik ve Enerji sektörlerinde de önemli yatırımları bulunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.